Имаме две суми, които се оформиха като излишък през миналата

...
Имаме две суми, които се оформиха като излишък през миналата
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Цените на клиничните пътеки трябва да бъдат увеличени средно с 25%

Имаме две суми, които се оформиха като остатък през предходната година. Това се дължи на обстоятелството, че бюджетът на здраве влезе в средата на годината и нито ние, нито НЗОК можехме да реагираме. Аз се надявам, че през тази година ще успеем да усвоим тези средства за профилактика. И тази година бюджетът за профилкатика е повишен. 

Това сподели в предаването " Денят онлайн " по NOVA NEWS ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров. 

" Със сигурност профилактичните прегледи не са достъчни, само че въпреки това те са на ръба на опциите на персоналните лекари. През предходната година 40% от популацията не са минали профилактични прегледи. 20% са декларирали, че изобщо не желаят да се подлагат на профилактични прегледи. Другите 20% очевидно не са намерили време. За мен страната би трябвало да организира една акция за изгодата от профилактичните прегледи, с цел да убедим тези хора, че това е нещо потребно. Няма по какъв начин единствено персоналните лекари да се оправят сами ", добави той. 

" Очаквам напрежение в болничната помощ поради бюджета за опазване на здравето.  в понеделник ще седнем на масата за договаряния с НЗОК. Ще водим диалози за цените на клиничните пътеки. За мен приблизително цените би трябвало да се вдигнат с 25%. Трябва да се подходи уравновесено, по групи и по разнообразни специалности. Мина времето, когато имаше клинични пътеки, които бяха тотално неглижирани ", безапелационен бе доктор Маджаров. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР