„Имаме безпрецедентно безсилие на институциите“, смята социологът Мира Радева. Тя

...
„Имаме безпрецедентно безсилие на институциите“, смята социологът Мира Радева. Тя
Коментари Харесай

Пред политическа криза: Какви са шансовете за кабинет с трети мандат?

„ Имаме невиждано изтощение на институциите “, счита социологът Мира Радева. Тя беше посетител в студиото на „ Тази заран “ дружно с политолога Христо Панчугов, с цел да разясняват актуалната политическа обстановка в страната ни.

„ Като гласоподавател съм афектирана от това държание на политиците. Суверенът сподели, че би трябвало да има коалиция. Суверенът, за който „ ИТН “ толкоз приказва, ясно сподели – разберете се между тях “, сподели Радева. Тя дефинира актуалната обстановка с слагане на ултиматуми за гласоподаване на кабинети като „ детска градина “.

„ Това е обидно държание. Избрахме да ни съставляват хора, които не са дорасли за това и които не схващат смисъла на парламентарната народна власт “, счита Радева.

„ Някой би трябвало да начертае проекта оттук насетне “, счита Христо Панчугов.

По думите му сега сме очевидци на тест за президента Румен Радев и дали той ще поеме по-активна роля.

„ Хубаво е някоя от институциите да се опита да подреди ситуацията. Това би трябвало да стане обществено пред жителите и тук не приказваме за схемаджийство, а за явен дневен ред с политически проект и разграничителна линия “, сподели още Панчугов.

Той добави, че тук става въпрос дали някой от политиците ни има визия в главата по какъв начин наподобява политическата смяна в България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР