Имамът Ахмед Муса беше посрещнат като герой в ромската махала

...
Имамът Ахмед Муса беше посрещнат като герой в ромската махала
Коментари Харесай

Посрещнаха Ахмед Муса като герой в махалата в Пазарджик

Имамът Ахмед Муса беше посрещнат като воин в ромската махала в Пазарджик, откакто през вчерашния ден Окръжният съд в регионалния град го пусна от ареста против гаранция. Хората посрещнаха Муса с думите, че той не е терорист и че обвиняванията против него не дават отговор на истината, заяви Нова телевизия. След като е бил освободен проповедникът отишъл първо на обедната молитва в джамията. След това той се срещнал с околните си. Според тях 3-годишният интервал, в който Муса е бил в ареста, е авансово изтърпяна присъда.

Припомняме, през вчерашния ден Окръжният съд в Пазарджик реши Ахмед Муса да бъде пуснат от ареста. След като против Муса бяха повдигнати обвинявания за проповядване на коренен ислям, религиозна ненавист и концепциите на " Ислямска страна " и откакто имамът прекара 3 години в ареста, през вчерашния ден неговият бранител показа записка, че неговата гаранция е платена. Гаранцията на Муса беше избрана в размер на 7 500 лева След като съдията по делото направи информация за платената гаранция, беше подредено белезниците на Муса да бъдат свалени и правосъдната защита да се отдръпне от подсъдимия. Парите за гаранцията на обвинявания са били събрани в джамията в Пазарджик от близки и съидейници на Муса.

На вчерашното правосъдно съвещание по делото бяха прегледани видеозаписи на обвинените, записани посредством специфични разследващи средства (СРС).

Видеозаписите, които бяха прегледани през вчерашния ден в съда, разкриха, че Муса и сподвижниците му са разговаряли с двама души, за които се твърди, че са взели участие в бойни дейности на ДАЕШ. Предполага се и че те са отсядали в пазарджишката махала.

Преди да стане мохамеданин, Муса е бил ревнив християнин към евангелската черква. Той приема исляма за своя вяра в Австрия. През 2005 година Муса е наказан условно от Окръжния съд в Пазарджик поради това, че е членствал в неразрешена ислямска фондация и проповядване на халифат.

През 2014 година Муса беше арестуван при акция на ДАНС за проповядването на коренен ислям. Заедно с Муса бяха арестувани и други 13 негови сподвижници. Според прокуратурата всичките са проповядвали концепциите на " Ислямска страна ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР