Имам указания от щаба да подготвя инсенератора в София да

...
Имам указания от щаба да подготвя инсенератора в София да
Коментари Харесай

Всички отпадъци от коронавирус е хубаво да се изгарят в инсенератор, смята екоминистърът

Имам инструкции от щаба да приготвя инсенератора в София да работи в режим от 24 часа, той е подготвен, само че е малко остарял. Имаме един авариен, който се намира в Девня, само че той е частен. Влезли сме към този момент в диалози. Това съобщи екоминистърът Емил Димитров пред БТВ.

Той добави, че е имало мнение на лекарите, че отпадъците би трябвало да се изгарят. „ Всички боклуци от ковид е хубаво да отиват в инсенератор. В момента имаме към 12 тона на ден отпадъци”, посочи министърът.

„ Непрекъснато при мен идва регионалният шеф на Перник и се подават документи от шефа на ВиК-Перник. Вече малко облекчиха режима. Сега напасваме количествата”, разяснява Димитров и водната рецесия в Перник, като посочи, че там към момента са на режим.

„ Това, което споделих преди, беше по-бързо да си оправят документите, с цел да може да им пуснем водата. Те не бяха подготвени с документи и с разрешителните”, посочи Емил Димитров във връзка различията им с пернишкия кмет Станислав Владимиров. По думите му Перник има позволение да употребява малко над 800 хиляди куб. м. вода месечно.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР