Имам силната мотивация да действам в тази сфера, която ми

...
Имам силната мотивация да действам в тази сфера, която ми
Коментари Харесай

Рашков продължава с разследването на “Хемус“, Сандов ще отстоява за прозрачност

Имам мощната мотивация да работя в тази сфера, която ми е поверена и се надявам, че ние ще можем доста скоро да покажем, че България може да бъде с доста по-добър имидж пред света и доста по-добра страна за живеене. Това съобщи пред публицисти номинираният за вицепремиер и министър на околната среда Борислав Сандов на излизане от постройката на Народното събрание. Борислав Сандов уточни, че усеща поддръжката на " Демократична България " за това той да е един от представителите й в този Министерски съвет.

" Въпросът с вицепремиерските позиции беше друг в другите браншове. Специално в нашия беше поради желанието да има вицепремиер, който да дава отговор за климатичните политики, които са кроссекторни ", изясни Сандов.

Относно първата среща на министрите в този им състав, Сандов сподели, че диалогът посред им е бил свободен, били са разисквани и неща за първия работен ден, откакто в понеделник Народното събрание гласоподава доверие на новия състав на Министерския съвет. " Тъй като не се и познаваме с част от хората, беше и малко за показване на персоналната мотивация на всеки един да бъде в тази зала ", изясни Сандов.

Той сподели, че едно от първите неща, с които ще се захване като министър на околната среда и водите, е прозрачността. " Искам всяка една процедура, която се намира в районната ревизия по околната среда и водите да бъде в обществени регистри, с цел да можем да не разбираме за някои планове, незабавно откакто дойдат багерите ", сподели Сандов.

Той съобщи, че ще взе участие в Съвет на министрите по околна среда на 20 декември в Брюксел, където ще се опита да извоюва прочут толеранс за България. " Искам да дам знак и да ни бъде даден толеранс, с цел да можем да променим курса и България, тъй че да не е от двойкаджиите, когато приказваме за околна среда и води ", добави той.

Номинираният за вътрешен министър в новия кабинет Бойко Рашков разгласи, че ще продължи да работи по най-наболелите тематики – проведената престъпност и следствието по огромни планове като Автомагистрала „ Хемус “.

Той е едни от служебните министри в кабинета „ Янев “, който резервира поста си.

„ Ще продължим настойчиво да работим, в това число и през днешния ден работим по следствието за „ Хемус “ и ми се коства, че това ще докара до някои промени в бъдеще. Надявам се да реализираме нужните резултати, които следват от обстоятелствата, които към този момент сме открили, и тези промени ще се отнасят в това число и за състава на някои от парламентарните групи “, съобщи Рашков след представянето на целия състав на проектокабинета в Народното събрание.

„ Цялата страна ги знае кои са били ангажирани със строителство на автомагистрала, във връзка с която няма строителни бумаги. Цялото ни общество знае, че са изтекли стотици милиони към кухи компании и в този момент липсват както средствата от държавния бюджет и българския поданик, липсва и строителна активност на „ Хемус “, посочи служебният вътрешен министър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР