Имам нужда от теб през цялата седмица. През цялото време“,

...
Имам нужда от теб през цялата седмица. През цялото време“,
Коментари Харесай

“Имам нужда от теб през цялото време”. Радио любител хваща интимни разговори на Чарлз и Камила

„ Имам потребност от теб през цялата седмица. През цялото време “, споделя тя.

„ Просто ще пребивавам в панталоните ти или нещо сходно. Би било доста по-лесно “, дава отговор той.

„ В какво ще се превърнеш? В чифт кюлоти?

" Ще се върнеш като чифт кюлоти! "

Нощта на 17 декември 1989 година Радио запалянко сканира честоти - постоянно употребявани от служители на реда и пиратски радио диджеи - когато инцидентно попада на персонален телефонен диалог сред мъж и жена. Очевидно е, че са любовници. Гласът на мъжа звучи познато. Радио операторът натиска бутона за запис. Мъжът е 41-годишният принц Чарлз, най-големият наследник на кралица Елизабет II, бъдещият крал на Англия и брачен партньор на принцеса Даяна.Но дамата от другия завършек на линията не звучи като жена му. Тя в действителност е Камила Паркър Боулс – 42-годишна омъжена майка, която отвън кралските кръгове е съвсем изцяло незнайна. Но тази лента ще промени това вечно.
Едно идилично детство
В началото по нищо не се допуска, че Камила Розмари Шанд ще има нещо друго от общоприетоо битие във висшето общество. Най-голямата от трима братя и сестри, тя е родена в Лондон на 17 юли 1947 година, в фамилията на Розалинд и Брус Шанд - благородник и пенсиониран майор от армията.

Техният дом е обширна къща от 18-и век, ситуирана на повече от пет акра в провинцията на Източен Съсекс, с овощна градина, басейн и падок, по данни на Sky News.

Камила посещава стилното учебно заведение Queen`s Gate в Лондон. Популярна, само че относително елементарна ученичка, тя съумява да изкара единствено едно равнище О, преди да отиде да приключи учебно заведение в Швейцария на 16. Там тя е обучавана в етикета на висшата класа.

„ Мила “, както я назовават приятелите ѝ, се завръща в Лондон през 1965 година, тъкмо когато шейсетте години стартират да се развиват.

Същата пролет тя участва на поредност от блестящи балове, където се среща с Андрю Паркър Боулс, майор от Кралската армия, който играе в тима по поло на принц Чарлз. Двойката скоро се трансформира в освен това и се среща в продължение на седем години.
Нерушима връзка
Камила среща Чарлз за първи път на поло мач в Уиндзор при започване на 70-те години. Има мигновено привличане и връзката им процъфтява. Докладите се разграничават по въпроса за какво двойката се е разделила след 18 щастливи месеца. Решението на Чарлз да се запише в Кралския флот е катализаторът, само че има и други фактори. Говори се, че кралското семейство е сметнало мача за несъответствуващ.


Камила Паркър-Боулс на предната пътническа седалка на кола през април 1976 година

Камила още веднъж насочва вниманието си към дългогодишния си ухажор Андрю и двамата се женят през 1973 година Но връзката сред Камила и Чарлз се оказа неразрушима.

“Тогава той не избра Камила, само че тя остана в живота му. “, споделя Фил Крейг, създател на “Даяна: Историята на една принцеса “

Междувременно кралското семейство се концентрира върху намирането на по-подходяща младоженка за плейбоя принц. През 1980 година Чарлз стартира да се среща с Даяна Спенсър, по-малката сестра на някогашната му другарка, лейди Сара. 18-годишната Даяна е всичко, което Камила не е - необвързана, добродетелна и девствена - идеалната половинка и идеалната бъдеща кралица.


Даяна, принцесата на Уелс, облечена в морскозелена рокля с пайети, проектирана от Катрин Уокър, участва на церемония зрелище на " Love For Love " във Виенския спектакъл Бърг на 14 април 1986 година във Виена, Австрия.
Кралска приказка
Това е вихрен разказ, който води до брак през юли 1981 година Рекордните 750 милиона души по света гледат Даяна и Чарлз да произнасят обетите си в блясъка на катедралата Сейнт Пол. Роклята на Даяна влиза в международните заглавия - рокля от копринена тафта в цвят слонова кост и антична дантела, със седемметров шлейф и 140 метра воал от тюл. Инициалите на щастливата двойка са избродирани на обувките ѝ.


Кралското семейство – принц Чарлз и лейди Даяна (кралска сватба)

Гледат 2500 посетители - кралицата, херцогът на Единбург, задгранични кралски особи, в това число Грейс Кели, и жена в неясно сива рокля и шапка - Камила.


Принц Чарлз и принцеса Даяна (1961 - 1997) стоят на балкона на Бъкингамския замък след сватбената им гала в катедралата Сейнт Пол, Лондон, Англия, 29 юли 1981 година

Докато Даяна се носи по пътеката, тя поглежда отдолу под именития си бретон и вижда близкия „ другар “ на Чарлз. Камила поставя „ всички старания “, с цел да бъде блага с Даяна първоначално, споделя Фил Крейг, като я кани на обяд и даже изпраща дребни бележки.


Принц Чарлз и принцеса Даяна на борда на кралската яхта Britannia, до момента в който се приготвят да отпътуват от Гибралтар на круиз за медения си месец. 1 август 1981 година

„ В тези доста ранни години, допускам, той в действителност се отхвърля да бъде ухажор на Камила “, споделя Фил. „ Но мисля, че той даде на Даяна всички учредения да има вяра, че не се е заел в действителност с брака им. “


Чарлз, принцът на Уелс, и Даяна, принцесата на Уелс (1961 - 1997) на брега на река Дий на територията на замъка Балморал, Шотландия, до момента в който са на медения си месец.

През лятото на 1982 година Даяна ражда принц Уилям. Две години по-късно към него се причислява брат му Хари. На пръв взор наподобяват като съвършеното кралско семейство. Но зад затворени порти стартира да се разпада. За първи път стартират да се популяризират клюки за проблеми в брака на двойката към края на 80-те години.


Даяна, принцесата на Уелс, със синовете си, принц Уилям и принц Хари, на пианото в двореца Кенсингтън

„ Никакви спекулации на планетата в никакъв случай не биха се доближили до истината “, съгласно някогашния кралски сътрудник Саймън Маккой.

Той споделя, че това е “много по-опустошително от всичко, което вестниците настояват, че става, поради случилото се по-късно “.


Кралски обиколки – принц Чарлз и принцеса Даяна (Канада 1983 г.)
Лентата Тампонгейт
Записаният диалог на Чарлз и Камила стига до редактора на Daily Mirror. Той се изправя пред усложнение - публикуването и разобличаването на аферата може да заплаши наследството на Чарлз и приемствеността на кралското семейство. Има и опасения за това по какъв начин ще реагира една нежна принцеса Даяна, да не приказваме за възможни правосъдни дейности. Лентата бомба остава заключена в сейфа на вестника и обществеността не вижда пукнатините в брака на Чарлз и Даяна. След това идва поредност от избухливи обвинявания.

В края на 1992 година Андрю Мортън разгласява разкриващата си книга, написана от транскрипции на записи, донесени му контрабандно от Даяна. Тя разкрива продължаващата спекулация сред Чарлз и Камила.

„ Това беше нейната история “, споделя Саймън Маккой. „ Голяма част от това беше правилно. Голяма част от това беше задвижвана от гнева и скръбта на жена, която се усещаше необичана, и това беше доста мощно да се прочете… Тя наричаше Камила ротвайлер и това беше прякор, който остана. “

През декември същата година Бъкингамският замък афишира, че принцът и принцесата на Уелс са решили да се разделят, само че нямат желание да се развеждат. Чарлз и Камила обаче са напът да бъдат тествани още веднъж. През януари 1993 година в Сидни малко известно лъскаво списание, наречено New Idea, разгласява най-голямата история в своята 100-годишна история - касетата.

По-малко строгите закони за клюка в Австралия значат, че детайлностите за Чарлз и Камила скоро ще бъдат изписани на първите страници по целия свят.
„ Злата магьосница от изтока “
Ражда се„ Tampongate “ или „ Camillagate “, както е прочут абсурдът. Британските вестници се борят да разгласяват още веднъж отчета на New Idea.

„ Да се окажеш внезапно като публичен зложелател номер едно би трябвало да е било ужасяващо “, споделя приятелката на Камила, писателката Кати Лет. „ Те на процедура я държаха на метла по това време. “

Докато рационалното нещо може да бъде да се раздели с Чарлз, Камила избира друг път. Уликата е в записа.

„ Ако в действителност слушате записа, това, което чувате, е двойка, която е доста влюбена “, споделя Фил Крейг, създател на “Diana: Story of a Princess “. „ Той репетира нова тирада. Тя му дава подкрепящи мнения и му споделя какъв брой е интелигентен и какъв брой признателни би трябвало да са му хората за това, което прави. Даяна не беше такава. Даяна щеше да му каже какво мисли и това може да не е доста похвално. “

На въпрос за краха на брака му и дали е бил правилен на Даяна, той дава отговор: „ Да. Докато не се разпадна окончателно. Предполагам, откакто пробвах “. Но какво значи това? Верен ли е бил, или не? Това, което би трябвало да бъде PR победа, се трансформира в злополука. На идната заран за първи път Чарлз признава, че е имал връзка с Камила след конференция, свикана от персоналния му секретар.

Седмици по-късно Камила губи майка си Розалинд. Поразена от тъга, тя бяга в Португалия, до момента в който известността ѝ с Чарлз спада още повече. Това е последната капка за брачна половинка на Камила, който желае бракоразвод. Но за една овластена Даяна, нейното бомбено изявление с журналиста от Би Би Си Мартин Башир малко повече от година по-късно нашумява по целия свят. То остава затънало в несъгласия и до през днешния ден. Доклад, поръчан от Би Би Си, открива, че Башир е употребявал подправени банкови извлечения, с цел да помогне за обезпечаването на изявлението - играейки по параноята на Даяна по отношение на кралското семейство по това време. Въпреки товане се трансформира въздействието на това, което тя разкрива. Именно тук Даяна произнася известната имитация „ е, бяхме трима в този брак, тъй че беше малко пренаселено “, във връзка с Камила.
Трагедия в тунела
По-малко от година по-късно разводът на Чарлз и Даяна е финализиран на 28 август 1996 година Нацията скърби от края на тяхната приказка, само че никой не е квалифициран за опустошението, което последва. На 31 август 1997 година принцеса Даяна умира в автомобилна злополука в Париж единствено на 36 години. Милиони по света са шокирани. Чарлз се обажда на Камила незабавно щом научава, че Даяна е умряла. Той не знае по какъв начин да каже на синовете си, принц Уилям, тогава на 15 години, и 12-годишния Хари, че са изгубили майка си.


6 септември 1995 година Принцеса Даяна, принц Хари, принц Уилям, принц Чарлз на първия ден на принц Уилям в Итън.
“Операция Ritz “
В една студена и ветровита четвъртък вечер през 1999 година навалица от 200 фотографи се борят за място пред известния хотел Ritz в Лондон. В една от елегантните зали за събития Камила и принц Чарлз честват 50-ия рожден ден на сестрата на Камила, Анабел. Това е вечерта, когато вземат решение да създадат връзката си публична. “Операция Риц “ е проведена от специалиста по пресата на принц Чарлз, Марк Боланд.

Около среднощ Камила излиза през вратите на хотела измежду вихрушка от светкавици на камери и крясъци от пресата. Има толкоз доста светкавици на камерата, че Британската асоциация по епилепсия по-късно приканва телевизионните оператори да не употребяват наново фрагментите. Сега Камила е напът да е от положителната страна на същата таблоидна преса, която съвсем я унищожава.

„ Срещнете се с любовницата “, споделя The Sun. „ Най-после “, гласи заглавието на първа страница на The Mirror.


Принц Чарлз и Камила Паркър-Боулс, херцогиня на Корнуол

И това не са единствено таблоидите. Кралицата и принцовете младежи, Уилям и Хари, които към момента скърбят за загубата на майка си и се нуждаят от поддръжката на Чарлз. Според Кати Летпланът ще проработи, единствено в случай че обществеността може да види по-светлата страна на Камила.

„ Чарът на Камила е по-обезоръжаващ от мироопазващите сили на Организация на обединените нации. Знаете ли, тя е просто възхитително самоиронизираща “, споделя тя. „ Знаех, че щом обществото спре да я съди през онази мизогинна леща на „ другата жена “, ще стартира да я харесва. “

Но работата с пресата е единствено една част от борбата на двойката. До 2000 година Камила към момента не е срещала една от най-важните дами в живота на Чарлз – кралицата.
Съпругата, която постоянно е желал
Отнема ѝ доста повече от малко самоироничен сексапил, с цел да завоюва кралицата. В края на краищата аферата на Камила с Чарлз заплашва самото бъдеще на кралското семейство. Двете се срещат на празненство за рожден ден, което Чарлз провежда за гръцкия крал Константин в Хайгроув на 3 юни 2000 година Описана е от създателя Гайлс Брандрет в книгата му “Charles and Camilla: Portrait of a Love Affair “ като „ много повърхностна “ с поклон от Камила и усмивка от кралицата.

Но това се оказва сполучливо и скоро по-късно Камила се мести в формалната резиденция на Чарлз в Кларънс Хаус. Връзката ѝ с кралицата се заздравява с предложения за други задължения, в това число празненствата по случай златния празник на кралицата през 2002 година
Благословията на Кралицата
С монарха на негова страна, Чарлз най-сетне кани Камила да се омъжи за него на 10 февруари 2005 година Камила, тогава 57-годишна, е снимана усмихната с годежния пръстен - фамилна светиня от Уиндзор. Първите страници са по-благосклонни този път, обявявайки “Принцеса Камила “, “Омъжена дама “ и “Съпругата, която постоянно е желал “. Чарлз, тогава 56-годишен, най-сетне се дами за дългогодишната си обич на гражданска гала. Това е друг мотив спрямо последната му женитба - цялото събитие е деликатно менажирано, с цел да се избегнат разногласия.


Принът на Уелс и Камила Паркър Боулс идват за празненство в замъка Уиндзор, откакто афишират годежа си по-рано на 10 февруари 2005 година

Този път няма тиара и скъпи бижута, и Камила се омъжва в елементарна кремава копринена рокля. Докато и двете деца участват - с принц Уилям като кум - кралицата не участва, макар че тя и принц Филип са домакини на приема в замъка Уиндзор.

След всички тези години Камила има своя мъж. Двойката е преодоляла големи персонални провокации и е постигнала невъобразимото – спечелила е утвърждението на кралицата. Но дългото пътешестване до публичното приемане - което стартира с интервенция “Ritz “ - към момента не е приключено.
Истинската Камила
След като се омъжва за Чарлз, Камила се насочва към щедрост. Тя желае да употребява новата си платформа за положително, изключително по тематиката за домашното принуждение. Тя даже се съгласява на епизодична роля в “EastEnders “, с цел да съобщи своето обръщение. Пресата също стартира да я вижда по друг метод - като Камила, благотворителката. Рут Дейвисън, основен изпълнителен шеф на благотворителната организация за домашно принуждение Refuge, си спомня „ човешкия “ метод на Камила.

“Тя не се нуждаеше от особено отношение. Беше щастлива просто да седи и да слуша историите на хората и да приказва с тях. “, споделя Рут Дейвисън.

Камила също има положително възприятие за комизъм. Кати Лет си спомня по какъв начин е споделила смешка на възпоменателна работа за набиране на средства за хората, обхванати от горските пожари в Австралия.

“Камила се усмихна и ме целуна по бузата. Казах: “Здравей, по какъв начин си? Къде беше? “ Тя сподели, че преди малко се е върнала от Бразилия и аз си споделих: „ О, Боже, това е дълъг път за кола маска! “ Камила просто отметна глава обратно и се изкиска. “
Скалата на Краля
Всички оставащи подозрения по отношение на бъдещия статут на Камила най-сетне са разсеяни през февруари 2022 година, когато кралицата дава благословията си Камила да вземе купата кралица консорт, като споделя, че това е нейното „ откровено предпочитание “. Само месеци по-късно, на 8 септември 2022 година, Нейно Величество кралица Елизабет II, най-дълго управлявалият монарх на Обединеното кралство, почива на 96 години.


Крал Чарлз III, Камила, кралица консорт, и принцеса Ан по време на държавното заравяне на кралица Елизабет II в Уестминстърското абатство на 19 септември 2022 година в Лондон, Англия.

Тронът незабавно е предаден на Чарлз, най-дълго управлявалиянаследник в английската история. 75-годишната Камила стои безшумно до брачна половинка си, до момента в който той произнася първата си тирада като крал - тежестта на дълга върху седемдесетгодишните му плещи.

Дълго време връзката й с Чарлз се развива уединено и единствено понякога, само че опустошително, излиза на обществената сцена - записите, телевизионните изявленията - единствено с цел да се скрие още веднъж в сенките. Вече не. Кралицата консорт е скалата на краля.

Драмата не е завършила. Мемоарите на принц Хари “Spare “, оповестени през януари 2023 година, подсигуряват, че пукнатините към момента са обществени. И последвалите му медийни участия наливат сол в раните, изключително в изявлението му за американската телевизия CBS.

Въпреки това, единствено месец преди коронацията на краля, кралското семейство удостоверява, че Камила ще бъде известна като кралица. Успехът на ръководството на Чарлз ще зависи в “не дребна част “ от Камила, споделя кралският специалист Алистър Брус.

„ Това, което обичах да виждам от Камила като херцогиня… и до момента като кралица, е, че няма подозрение, че тази жена е дала на краля огромна доза самочувствие и поддръжка. Това е работа като никоя друга. Това е битие повече от работа “, споделя Брус.

От първото ѝ избухливо и срамно показване в публичното схващане до коронясването ѝ като кралица, всичко е поради любовта – поради любовта на Чарлз.

фотоси: Getty Images

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР