Имам къща, която има всички условия да има прекрасни галерии

...
Имам къща, която има всички условия да има прекрасни галерии
Коментари Харесай

Как да подредим рамки на стена: 20 идеи

Имам къща, която има всички условия да има прелестни галерии по стените си с каквото си пожелая – постери, картини, гоблени, фотоси... И да си призная доста одобрявам „ изкуство по стените “. Само че при другите хора. По някаква причина моите стоят бели празни към този момент 15 години, най-много тъй като се опасявам от неуспех.

И тъй като съм на вълна пролетно почистване, се оказа, че съм купувала и рамки, и постери, и красиви картички. Имам най-малко 2 гоблена, чакащи рамкиране, тъй че тематиката още веднъж ме притегли.

Да подредиш свястно, красиво и забавно рамки по стените не е нуклеарна физика, само че не е и нещо напълно просто. Могат да се подреждат на друг принцип (някои схеми прибавих в галерията, вижте ги!), съгласно другите типове стени. Освен в случай че нямате някой Леонардо от баба си, който непременно би трябвало да бъде закачен в центъра на дома ви, като че ли е по-добре да се избира изкуство по този начин, че да си отива с интериора.

Ето пет съвета за начинаещите –  по какъв начин да събираме, рамкираме и подреждаме изкуство по стените си:  

• Вероятността да имате дребни по мярка неща за рамкиране е по-голяма от тази да имате огромни. Ето за какво придържайте се към дребни размери, а в случай че въпреки всичко има нещо огромно – постоянно се стартира от него.

• Модерно е да поддържате малко разстояние сред рамките (около 5 см).

• Ако имате огромни картини, дистанцията е по-голямо.

• Подреждането на по-малки и междинни по мярка рамки близо една до друга основава общо чувство за огромна, хомогенна комбинация. По-приятно е за окото от разпръснати безредно по цялата стена дребни рамки (особено, в случай че стената е голяма).

• Можете да следвате разнообразни схеми – кръглата е най-разпространена (вж. галерията). Или можете да създадете няколко оси – това става като подреждате рамките, започвайки от централната и след това добавяте нови и нови на всеки ъгъл на прилежащата рамка.



 

Тези техники могат и да се обогатят – например ако имате стълбище у дома, би трябвало ясно да се следва линията му.

Подбрах образци в галерията и няколко схеми за класификация, от които излиза наяве, че няма от какво да се опасяваме – разгледайте ги и единствено напред!
 
Време е за цветя!

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР