Имало някога едно момиченце с три братчета. Майка му била

...
Имало някога едно момиченце с три братчета. Майка му била
Коментари Харесай

Ръката с ножа – Имало някога едно момиченце с три братчета. Майка му била загрижена единствено за синовете си…

Имало в миналото едно момиченце с три братчета. Майка му била загрижена само за синовете си. По тази причина вместо топлота, момиченцето постоянно срещало неприятно отношение. Всяка заран го карали принудително да копае на полето торф, който след това употребявали, с цел да възпламенят огън и да сготвят. На всичкото от горната страна, за тази тежка работа то разполагало единствено с една остаряла лопата.

Момиченцето обаче имало любим, който бил горски дух и живеел в един рид близо до къщата на майката. Винаги, когато то отивало до възвишението, той протягал ръка от скалата, с цел да му подаде един нож с невероятна мощ, кадърен да отреже всичко. С него момичето отделяло торфа от земята и бързо привършвало с работата. След това се прибирало у дома щастливо с нужния товар, а когато приближавало скалата, почуквало два пъти на нея и ръката се показвала, с цел да си вземе ножа назад.

Майката обаче скоро забелязала какъв брой бързо и безпроблемно момиченцето се връща с торфа. Тя споделила на братчетата, че несъмнено някой му оказва помощ. И по този начин, момчетата я наблюдавали и видели по какъв начин взема вълшебния нож. Те й се нахвърлили, надделели я и го взели. След това се върнали при скалата, почукали също, както то било направило, и щом положителният горски дух подал китката си, я отрязали със личния му нож. Кървавата ръка се прибрала и тъй като оттогава насам елфът има вяра, че обичаната му го е предала, повече в никакъв случай не се демонстрира.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР