Имало е хакерска атака срещу системата за сертификати. Това обяви

...
Имало е хакерска атака срещу системата за сертификати. Това обяви
Коментари Харесай

Кацаров призна за изключително мощна хакерска атака срещу системата за сертификати

Имало е хакерска офанзива против системата за документи. Това разгласи служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров в изявление за.

" От три дни е по този начин. Информационното обслужване - компанията, която е построила и поддържа тази система, споделят, че работят непрекъснато за премахване на казуса, само че съгласно тях става дума за извънредно мощна хакерска офанзива ", акцентира Кацаров.

" В момента това затруднява освен издаването на документи, само че това затруднява и имунизацията ", добави той.

По думите му досега не е ясно кой стои зад офанзивата.

Той сподели още, че към този момент са осведомени президентът и министър председателят. Те от своя страна би трябвало да преценяват дали да уведомят службите ни за сигурност.

По данни на Информационното обслужване до 18:00 ч. през днешния ден са изтеглени над 56 000 документа. От 12:00 ч. на обяд обаче системата се срина и това докара до още по-големи опашки пред имунизационните пунктове. На някои хора се наложи да чакат с часове.

Само ден по-рано от Информационното обслужване бяха безапелационни, че мрежов проблем спрял издаването на Covid документите, като отхвърлиха да става дума за хакерска офанзива или претоварване.

Междувременно от здравното министерство оповестиха, че до края на седмицата ще дават 600 000 антигенни теста на районните здравни инспекции в страната. Те ще са безвъзмездни, само че би трябвало да се заплати такса за операцията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР