Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството. Прекарахме

...
Имахме три часа разговор между транспортния бранш и правителството. Прекарахме
Коментари Харесай

Петков и транспортният бранш възстановиха диалога, но протестите в сряда остават

Имахме три часа диалог сред транспортния отрасъл и държавното управление. Прекарахме три часа в градивен разговор с концепцията да намерим решения, а не да се конфронтираме. Ако желаеме България да просперира, разговорът би трябвало да бъде спазван от всички страни. Това съобщи министър председателят Кирил Петков след среща с превозвачите, представен от Българска национална телевизия.

Мога да кажа, че поехме задължения като държавно управление в тази седмица районният министър да направи работна среща за детайлите по тол системата, а министърът на превоза разгласи, че ще е с отворени порти от самото начало за спомагателни срещи по всички други тематики, изясни министър председателят.

Премахваме акциза на природния газ, втечнения нефтен газ и метана. За най-малките превозвачи повдигането на Данък добавена стойност прага е 100 000 и ставката за природен газ, полутечен газ и метан ще е 9%. Имаме предложение за по-ниски цени от производителите на био добавката. Аз поех ангажимент, че ще върнем отговор с цел да балансираме - хем да съблюдаваме уговорката си към Европа, хем да не банкрутират превозвачи, изясни още Петков.

Възстановихме разговора, доста работа ни следва, съобщи още министър председателят.

Благодаря на господин Петков, че сервира извиненията си за това, че предходния път ни е показал вратата. Ние също поднесохме своите извинения, с цел да възстановим разговора. Но митинг на следващия ден ще има, тъй като няма никакви съответни решения към днешна дата. Разговорите и работата на работните групи не престават, съобщи Магдалена Милтенова от страна на превозвачите. Протест на следващия ден ще има - започваме в 9 ч. Ще има протестни шествия, добави тя.

Разбрахме се, че този митинг ще бъде кротичък и няма да затруднява жителите. Утре е значим ден и за образователната стратегия, тъй като има матури, добави министър председателят.

Превозвачите упорстват да бъде анулирано разширението на толсистемата и понижаване акциза на горивата. До момента и служащите от градския превоз в София, и таксиметровите водачи заявиха, че ще се причислят към митинга.

" Очаквам градивен диалог с тях ", съобщи министър председателят преди срещата.

Работодателите обявиха, че остават в протестна подготвеност, само че към този момент няма да се включат, откакто през вчерашния ден реализираха съглашение с кабинета за предстоящите обезщетения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР