“Имахме своите шансове в края на геймовете, в които можехме

...
“Имахме своите шансове в края на геймовете, в които можехме
Коментари Харесай

Николай Желязков: Показахме много добри отигравания, но има още какво да се желае

“Имахме своите шансове в края на геймовете, в които можехме да обработим топката по-добре и то при леките обстановки, там, където се изисква повече успокоение и където би трябвало да се търси повече храброст. Там бяхме малко плахи. Това ми е забележката към момчетата, тъй като е единственото нещо, което би трябвало да търсим да подобрим. Да не ни е боязън от грешката. Нормално е да има някакво напрежение от това, че играем в България, само че ние би трябвало да можем да се отърсим от него и да можем в тези леки обстановки да обработим топката добре ”, съобщи селекционерът на България Николай Желязков след загубата от Словения с 1:3 в контролна среща в София.
Николай Желязков
“Мисля, че се демонстрираха положителни неща през днешния ден, с доста положителни отигравания, само че има още какво да се желае, напълно обикновено. Играем против един от най-хубавите тимове в Европа, не би трябвало да го забравяме, без значение че са без двама съществени състезатели. Но хората, които играят на техните места, също са на доста високо равнище. Смятам, че днешната инспекция беше доста положителна ”, добави Желязков.

“Понякога в такива контроли би трябвало да опитаме всевъзможни разновидности, с цел да забележим резултата от тях. Днес имаше доста хубави неща от момчетата, които влязоха извън. Но като цяло би трябвало да имаме повече лична отговорност и да търсим да играем с топката. Имаме какво да създадем още на обсада, извънредно доста брак на начален удар в случай, че имаме някаква система на сервис, която би трябвало да следваме. Словенците го вършат, търсят да вкарат сервиса при доста неточности и играят повече, а ние търсим да го вкараме и не можем да уцелим игрището, или го вкарваме в либерото. Това са неща, в които би трябвало да бъдем извънредно прецизни и спокойни. Млади момчета са и просто би трябвало самообладание. Нужни са повече мачове на високо равнище, тъй като множеството момчета не са играли такива. Така че това ще им бъде от изгода ”, сигурен е наставникът на България.

" Доволен съм от това, по какъв начин целият тим се бори. Все отново Словения е европейски вицешампион. Представяме се на много положително равнище за подобен млад тим ", разяснява централният блокировач Алекс Грозданов. " Стремим се да има една добра атмосфера в игрището. Поради младостта ни имаме много минуси като опит. Затова би трябвало да го компенсираме с страст и непрестанна битка. Има още доста неща, върху които да работим. Но считам, че малко по малко ще напреднем в идващите няколко седмици. На почитателите бих споделил да имат малко самообладание и считам, че ще покажем добра игра. Със сигурност ще имаме и сложни моменти и ще имаме потребност от тяхната поддръжка и най-важното - да напълним залите ", добави той.

Миналата вечер мъжкият народен тим на България отстъпи на Словения с 1:3 (21:25, 25:23, 23:25, 21:25) в първата контрола сред двата отбора, която се игра в зала „ Христо Ботев “. След това се игра още един спомагателен гейм, в който волейболистите ни се постановиха с 25:21. Днес " лъвовете " ще създадат още една инспекция със Словения в зала " Христо Ботев " в столицата от 18:00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР