Имахме различни виждания с колегите от ПП-ДБ по някои от

...
Имахме различни виждания с колегите от ПП-ДБ по някои от
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Вечерта ще бъде дълга. България не е била в такава ситуация от 1997 г.

„ Имахме разнообразни визии с сътрудниците от ПП-ДБ по някои от ограниченията, които министърът предложи, свързани с повишаемостта на приходите. Имахме малко по-различно мнение, само че след извършени диалози, в името на стабилността на България, ние направихме избрани взаимни отстъпки, преформатирахме някои от препоръчаните ограничения и в този момент считам, че всичко върви обикновено “, това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.
„ Диалог има, само че ние имахме разнообразни визии във връзка с това по какъв начин би трябвало да се гледа на енергийния бранш в тази обстановка. Приходите от свръхпечалбите в енергийните сдружения посредством фонд сигурност на енергийната система ще отиват към министерството на енергетиката и оттова в държавния бюджет. По предопределение, както даде обещание министъра “, разясни тя.
„ След диалози с сътрудниците от ПП-ДБ успяхме да достигнем до общо виждане разплащането по банков път да касае единствено компаниите, които имат над 100 чиновници. Това е един рационален компромис. Що се отнася до казуса с банкоматите, обсъдихме го, получихме уверения от министъра на финансите, че ще бъдат подхванати съответните дейности, че тези проблеми ще бъдат отстранени “, изясни още Петкова.
„ По всяка възможност вечерта ще бъде дълга, само че значимото е да си свършим работата. От 1997 г. България не е била в такава обстановка – към този момент сме във втората половина на годината, а още няма бюджет. По отношение на ръководството с ПП-ДБ, ние постоянно сме заявявали, че би трябвало да има някакъв механизъм, някакъв документ, който да бъде подписан, с цел да стане ясно по какъв начин се контролират и вземат решение съответни въпроси. Още не сме видяли какво са подготвили ПП-ДБ като документ. Когато е подготвен, ще го обсъдим “, безапелационна бе депутатката.
„ Този бюджет няма по какъв начин да реше нито един проблем в обществото, само че е нужен, с цел да може администрацията да работи обикновено “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР