Имахме ли план да станем първи в света по смъртност

...
Имахме ли план да станем първи в света по смъртност
Коментари Харесай

Тома Биков, ГЕРБ: Здравната система работи, българите просто сме по-болни

Имахме ли проект да станем първи в света по смъртност от ковид и на дневна, и на седмична база? Българите по принцип имаме по-нисък здравен статус по редица аргументи – от вреден метод на живот, до липса на профилактика. Коронавирусът поразява доста постоянно хора с други здравословни аргументи. Така отговори на въпроса депутатът от ГЕРБ Тома Биков.
„ Тя страната не лекува – лекуват лекарите. Държавата има отговорност системата да не блокира ”, изясни той. Според него, здравната система работи: „ Твърдя, че сега здравната система оказва помощ – хиляди хора има в лечебните заведения. Но настоявам, че българите просто сме по-болни хора. ” В последна сметка депутатът разясни, че не го споделя като опрощение, само че е реалност, който би трябвало да отчитаме.
„ Предупреждаваме още от март месец, че коронавирусът е рисков. Властта прави всичко с хора – не може сама да направи абсолюто нищо ”, сподели Биков, откакто беше запитан като сме толкоз заболели по принцип, за какво не затворихме по-рано.
 Бенатова: Симеонов спекулира с чували с трупове, само че дано припомня нещо Бенатова: Симеонов спекулира с чували с трупове, само че дано припомня нещо
Тъй като някои хора обичат да спекулират с чувалите с трупове и непрестанно ни заплашват с тях (Валери Симеонов през днешния ден пред Нова тв), ми...
Сега изпадаме в две положения – безнаказаност и суматоха, счита Биков. Той употребява думата „ претъпкани ” за лечебните заведения, само че се поправи на „ цялостни ”, като отдаде една част от това напълване на паникьосани хора.
Всички лекари в Европа и Америка са в еднообразно състояние, сподели Биков, а водещият на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев допусна, че не тъкмо по този начин – за натовареността на системите.
Цяло лято българското общество беше деморализирано и има съответни хора, които говореха, че маските са, с цел да не приказват, че е тирания, сети се най-после да каже Биков.
Икономическа помощ
В момента се работи и пресмята. Не мога да ви разглася нашият стопански проект за новата обстановка, тъй като се прави сега и не съм министър, популярност богу – по този начин Биков отговори на въпрос по кое време да вземем за пример ресторант ще получи държавна помощ, като затвори в този момент. Ако има нови затваряния, ще има нови ограничения, сигурен е той. Според него, не е единствено въпрос на пазарлък – в случай че ще затваряте, дайте помощ. Министрите са в непрестанен контакт със секторите, посочи депутатът от ГЕРБ.
 БОЕЦ разгласи, че съди Тома Биков за клюка и неистина БОЕЦ разгласи, че съди Тома Биков за клюка и неистина
Гражданско придвижване " Боец " (България обединена с една цел) заяви на формалния си уебсайт, че завежда дело за неистина и клюка против дептуа...
На въпрос по какъв начин стана по този начин, че средноевропейското възстановяне е с растеж от 11,6% за третото тримесечие, а българското е 4,3%, обяснението беше, че сме доста подвластни от европейската стопанска система. Имаме капацитет да излезем по-бързо от рецесията – всеки е друг, гласи заключението на Биков.
Новата конституция
Проектът на ГЕРБ за нов главен закон е основан на настояванията на протестиращите от това лято, продължи Биков с внушенията. Попитан дали е съответно през днешния ден първа точка от дневния ред да е въпросът за конституцията, отговорът беше, че трябвало да се мине, тъй като ГЕРБ говорели, че оптимално бързо щели да го внесат. Биков изясни и, че не бил склонен с аргумента на Венецианската комисия, че трябвало да има по-дълъг публичен спор.
Още: " "
" "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР