Имахме изключително продуктивна и интересна дискусия със синдикатите. Те изразиха

...
Имахме изключително продуктивна и интересна дискусия със синдикатите. Те изразиха
Коментари Харесай

Сабрутев: НАП започва ревизии, за да може държавата да си възстанови пропуснатите данъци

„ Имахме извънредно продуктивна и забавна полемика със синдикатите. Те показаха признателност, че огромна част от настояванията им са заложени в бюджета. Те желаеха милиард и 100 милиона лв. за заплати. От тях към 700 милиона са към този момент включени в бюджета, а в този момент се търсят останалите средства. На срещата с протестиращите през днешния ден коментирахме главно какво е положението на бюджета. “

Това съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната- Демократична България “ /ПП-ДБ/ Венко Сабрутев . По думите му при идването си на власт кабинетът „ Денков-Габриел ” е заварил една празна хазна. 

„ Дефицитът в хазната беше към милиард и 200 милиона лв.. Служебният кабинет, когато пристигна на власт, първо смени шефовете на приходните организации – Национална агенция за приходите и „ Митници ”. Това са двете организации, които обезпечават главния доход в хазната. След промяната на шефовете им – страната стартира да събира фрапантно по-малко пари. За по-малко от месец ръководство на кабинета „ Денков-Габриел ” и с връщането на старите и потвърдили се шефове отпред – дефицитът беше преодолян и в този момент хазната е на плюс от 200 милиона. Опитахме се да разбираем на синдикатите, че в случай че го нямаше това пагубно ръководство в първите пет месеца на годината и страната не беше на минус – в този момент можеше да вършим доста спомагателни подоходни политики ” , разяснява Сабрутев пред „ NOVA “. Той акцентира:

„ Там, където е допустимо, Национална агенция за приходите би трябвало да влезе за инспекции със задна дата, и върху тези компании, върху които е обтегнат политически чадър – той да бъде свален и още веднъж приходите да набъбнат. Национална агенция за приходите има за задача – каквото е допустимо от пропуснатото да бъде взето – да бъде възобновено. ”

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР