Има заподозрени по единия от случаите с взривени банкомати, съобщи

...
Има заподозрени по единия от случаите с взривени банкомати, съобщи
Коментари Харесай

Има заподозрени по единия от случаите с взривени банкомати

Има обвинени по единия от случаите с взривени банкомати, заяви вътрешният министър Валентин Радев. Тази нощ беше подложен самобитен връх за разтрошаване на банкомати: три машини бяха ударени на разнообразни места в страната.


Два банкомата бяха взривени в София, а в град Баня беше изработен опит за грабеж на устройство във фоайето на кметството на града. По думите му на министър Радев, не става въпрос за една група за сходни закононарушения, а спорадични и неорганизирани нападатели.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Бързо се учат нашите нарушители, само че работим по това, знаем, мога да кажа, че те дори не го вършат вярно, няма да ги учим по какъв начин става това, само че към този момент виждам, че се учат безусловно. Мисля, че доста бързо ще се оправим с тези, по този метод които разрушават.
Единият взривен банкомат в София е в ж.к. " Левски " В, а другият - в Банкя. По предварителна информация, при първия случай няма откраднати пари, при втория има открадната сума - какъв брой тъкмо са взетите пари, още не е ясно. При гърмежа в Банкя напълно е опустошен банковият офис, където е бил банкоматът. За благополучие, няма потърпевши:
Кирил Николов, свидетел: Чух мощен екот към 4.10. Слязохме и видяхме, че обират банката... Видяхме ги, само че какво да създадем. Да ги спрем ли? Полицията взе показания. Бяха 3-4 души, само че не ги видях. Беше мрачно.БНТ: С маски ли бяха? - Не. Не знам.
Взривът на банкомата в столичния квартал " Левски " В е станал към час преди гърмежа в Банкя. Нанесени са материални вреди, няма потърпевши. Разбитото устройство е било в офис на банка с 24 часов достъп и от него не липсват пари.

Третият опит за грабеж на банкомат тази нощ е в град Баня, където незнайни се пробвали да разбият устройството във фоайето на кметството. Те, обаче, не са съумели, тъй като се е задействал СОТ-ът и 5 минути по-късно пристигнали охранители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР