Има всички възможни предпоставки налице изборите да не са честни

...
Има всички възможни предпоставки налице изборите да не са честни
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Има всички предпоставки да бъде сготвена ужасна изборна манджа

Има всички вероятни предпоставки налице изборите да не са почтени и да бъдат манипулирани и да бъде сготвена една ужасна изборна гозба. Прави усещане големият брой арестувани на митингите у нас и тази доста устойчива процедура полицията безусловно да подвежда тези арестувани хора, че те нямат потребност от юрист през тези първи 24 часа преди да им се повдигне обвиняване.
Това съобщи пред БНР Стоил Цицелков, ръководител на Европейската асоциация за отбрана на човешките права и заместник-председател на Обществения съвет към ЦИК.

Той уточни, че множеството от тези хора не получават даже правото си да се обадят у дома, на шеф, най-малко да кажеш, че си арестуван.

„ Много от тези арестувани хора не изглеждаха като тези, които заслужаваха да бъдат арестувани “, означи Цицелков и добави, че недоволствата на полицията са изцяло основателни.

„ Грешката за тази ескалация, каквито и да са самите причинители, виновността сигурно е на ръководещите. Самите служители на реда, които са изправени пред своите другари и родственици, също са тип жертва. Всички видяхме по какъв начин те бяха замеряни над час от очевидно нападателни хора, които не би следвало да бъдат оставени да работят по този метод “.

„ Това са промени в последния миг. Освен че са отвън положителните практики, това е нещо, за което България неведнъж е мъмрена и чисто морално, в случай че погледнем след повече от 2 месеца митинги, да отидем да сменяме изборния закон тъкмо в този миг, за мен е една проява на безочливост “, сподели Стоил Цицелков.

Според него председателката на ЦИК Стефка Стоева доста почтено и резонно си е подала оставката, ставайки жертва на нежеланието на ръководещите да създадат действителни промени.

И посочи, че отпадането на квадратчето „ Не поддържам никого “ е загуба – човек би трябвало да има правото да не харесва никого: „ Както се пробват да ни отстранен преференцията “
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР