Има вечери, в които оставам сама – далеч от жуженето

...
Има вечери, в които оставам сама – далеч от жуженето
Коментари Харесай

Тиха нощна музика

Има вечери, в които оставам сама – надалеч от жуженето на диалозите, настрана от новините, от дневните борби и е безшумно. Най-хубавото време да се срещна  с онази част от мен, с която поддържам връзка  най-рядко. Да се забележим, да се чуем и да пообщуваме една с друга, почтено и на мира. А  след това да заспя – ширеща се на цялото легло, в хладните чаршафи с цветовете на море.    
Отварям  бутилка вино, намaлявам  осветлението, запалвам някаква ароматна пръчица и желая само музика, която  да шепне.  И  да ме заведе някъде – по-далеч от ежедневното и по-близо до самата мен.

В такива моменти не ми е до “It’s raining men ” най-малкото, защото  не ме интересува дали и какво вали, нито пък чувам Rihanna по радиото, в случай че не е в композиция с Coldplay.  
Такива вечери са прекомерно персонални и имат свое звучене – мелодия с доста настроения, която аз постоянно слушам по този начин:
Parov Stelar – Coco
Паров Стелар (Маркус Фюредер) е австрийски ди джей (създател на групата със същото име), който комбинира и опитва с доста музикални стилове, сред които суинг, джаз и електро.  Това, което се получава като резултат е пъклен вдъхновяващо и ми се желае да натискам repeat още веднъж и още веднъж. Coco e името на композицията,  дала името на албума на групата от 2009. Наистина нежна ария.
Pink martini – Tempo perdido
На Pink Martini обичам да танцувам сама и нормално се усмихвам. А нали довечера, желая тъкмо това? Pink Martini  са американци, които си „ играят ” с класическа музика, латино, джаз и поп. Усещането е зареждащо. А най-хубавото е, че на 16 октомври Pink Martini ще свирят в НДК.
Morcheeba – Gained the world
Убийствена ария, с доста послания,  стига да ти желае да ги чуеш. Ако ли пък не, мелодията е задоволително приказна. Morcheeba ги умеят тия неща.
Bebe - Siempre me quedara
Няма по какъв начин да подцени испанската потиснатост. Но меланхоличните неща, в дребни дози, са потребни, а и приятни. Особено в късните часове на денонощието.
Бебе е същински многостранен гений – певица, текстописец и актриса. Достатъчно свободна да бъде и да показва себе си. Точно като нас, нали?
Submotion Orchestra - All yoursOi Va Voi – Refugee
Submotion Orchestra и Oi Va Voi  подаднаха в полезрението ми по много забавен метод. Случайно, в София срещнах Люк – 29 годишен англичанин от Лондон, който обикаля света самичък, на колело. София му хареса.  Подари ми тези две групи, които съм щастлива да споделя.   Люк сега е в Анкара и чака виза за Иран.
 
A другояче Submotion Orchestra са британска група, основана 2009 година На първо слушане малко припомнят Portishead, само че това е единствено първоначално. Дълбоки са. Ако ти се гмурка.
Oi Va Voi са от Лондон. Създадени са при започване на 90те. В огромна част от песните им има нещо етно. Заслужава си да се послушат по-дълго.

Lisahall – Is this real?
Lisahall e в персоналната ми плейлиста от много време. Понякога ги подценявам за известно време, само че те постоянно се връщат в съзнанието ми. Групата е от Острова и носи името на певицата си Лиза Хол. Сещам единствено за един техен  по-нашумял албум от 1998-ма,  кръстен на определената ария. От него е и другият им по-популярен  сингъл Connection 17.
Tori Amos – Flavor
Тори Еймъс преди лягане е като приказка за лека нощ – или ще те приспи или ще те разсъни за дълго. Тя е толкоз многопластова и с толкоз доста лица, че на моменти се изгубвам в творчеството й.  Наблюдавам я по какъв начин се трансформира  с времето, като жена и като създател, и се усещам спокойна, тъй като цифрата на годините значи само повече   мъдрост и по-осъзната  женственост. Невероятен актьор! Невероятна жена!

Всички композиции са в youtube и в случай че изпиташ потребност от добра компания за вечерта, когато си сама, давам обещание приятни страсти. Защото музиката е на първо място чувство и страст, изключително при започване на нощта. Лека нощ, девойки!
 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР