Има вариант за съставяне на редовно правителство след парламентарните избори

...
Има вариант за съставяне на редовно правителство след парламентарните избори
Коментари Харесай

Програмен кабинет с мандат до местния вот

Има вид за сформиране на постоянно държавно управление след парламентарните избори на 2 октомври и той към този момент е обсъждан на разнообразни равнища в партиите. Идеята е кабинетът да е програмен с мандат 1 година - до локалния избор идната есен. Планът може да се осъществя, в случай че в  неделя прогнозите на социолозите се осъществен.

Последните изследвания на настройките сочат, че пред урните ще отидат сред 2,6 и 2,8 млн. българи. Това ще даде преимущество на партиите с твърди ядра, като ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Възраждане ".

Освен това ниската интензивност ще подсигурява влизането в Народното събрание на Има Такъв Народ и " Български напредък ". Фрагментираното Народно заседание ще даде повече благоприятни условия за образуване на плаващо болшинство, което да поддържа вероятно програмно държавно управление, неотложните промени в законодателството и значимите политики.  

В последните дни на предизборната акция социолозите единомислещо дефинират ГЕРБ като първа мощ с към 26% поддръжка. Това значи, че партията на Бойко Борисов ще получи над 70 места в Народното събрание. Този път обаче от ГЕРБ ще опитат да осъществят управническия мандат, без да договарят авансово за съдружна поддръжка.  

Предложеният кандидат-премиер няма да е Бойко Борисов, а в състава на кабинета ще има доста нови имена.  Идеята е България да има настоящ парламент и да се осъществя ръководство с съответна стратегия и задания. Те би трябвало да бъдат осъществени до локалния избор идната есен и тогава да ​бъдат извършени избори 2 в 1. Основните цели на програмния кабинет ще са да създаде бързо Бюджет 2023 и да направи законодателните промени, нужни да тръгнат към България средствата по Плана за възобновяване и европейските фондове.

Вариантът за такова държавно управление има поддръжка от Брюксел и няколко непознати посолства. За съдружниците от Европейски Съюз и НАТО е значимо в София да има парламент, който да ратифицира значими интернационалните решения, които се чакат в идващите месеци, по отношение на спора в Украйна, ескалиращата инфлация и доминото от рецесии. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР