Има уговорка да приключим въпроса за минималните пенсии, които от

...
Има уговорка да приключим въпроса за минималните пенсии, които от
Коментари Харесай

Минималните пенсии ще бъдат увеличени и индексирани от догодина

Има спогодба да приключим въпроса за минималните пенсии, които от следващата година ще бъдат увеличени и индексирани. Това съобщи вицепремиерът Красимир Каракачанов пред публицисти преди чуването му в парламентарната Комисия по защита.

" Към момента пенсионерите получават 300 лева минимална пенсия, поради добавките от 50 лева ", сподели още той.

" Всички пенсионери получават по 50 лв. над пенсиите си поради обстановката с ковид. Водят се диалози за нарастване и с новия бюджет и пенсиите да се урегулират ", напомни още вицепремиерът.

" Наборната работа ще се гласоподава на референдум, както и подписаха от ГЕРБ, в случай че има гласоподаване за Велико Народно заседание ", приключи Красимир Каракачанов.

Военният министър изиска посредством кротичък метод да се реши напрежението сред Турция и Гърция в Средиземно море, защото България ще е директно наранена.

" Следим обстановката доста изкъсо. Военни ограничения не сме взели, все още не са нужни ", разкри Каракачанов пред депутатите в Комисията.

" Проблемът с жилищата за военнослужещите е доста огромен. Харчат се доста огромни суми за покриване на част от наемите ", сподели министърът на защитата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР