Има цели сфери, в които предложенията на нашите екипи са

...
Има цели сфери, в които предложенията на нашите екипи са
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Има цели сфери, където предложенията на нашите екипи са приети

Има цели сфери, в които предложенията на нашите екипи са признати, съобщи Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ, на специфична конференция, на която от партията на Борисов разкриха до каква степен са стигнали взаимните им старания с Политическа партия - Демократична България за управническа стратегия.

 

" Според условията за бистрота би трябвало да ви срещнем с това до каква степен сме стигнали. Започвам с признателност за свършената работа. Има цели сфери, където предложенията на нашите екипи са признати. Има цели сфери, където забележките и предложенията, отправени от нашите екип са значително признати - спорт, земеделие, просвета, външни работи, защита. С признателност за всички и от двете страни, които са положили старания да се извърви път напред ", стартира Томислав Дончев.

Програмата била в точки в екселска таблица, заклинания, шепоти. " Имаме дефицити и изчезнали цели браншове - европейско финансиране, грижа за децата, туризъм. Най-голям проблем е с вътрешната кохерентност и остро несъгласие по отношение на бюджет и финанси с всички останали браншове. " Това противоречало на всичко друго.

" За 18 месеца недостиг в тази стратегия би трябвало да се добави към недостига в бюджета и е най-малко 7-8 милиарда при консервативни калкулации, в случай че прибавим и ВиК бранша, той би бил към 20 милиарда ", продължи Томислав Дончев.

" 12 милиарда лв. бил общият заложен недостиг, като се гонят 70 милиарда лв.. Очаквахме да получим отговори и решения от Политическа партия - Демократична България ", сподели пък Теменужка Петкова. Според нея от Политическа партия - Демократична България не можели да кажат по какъв начин ще се реализира недостиг от 3 %. Нямало съответни ограничения за преодоляване на инфлацията. Яснота нямало и по реформирането на ведомствата по Националния проект за резистентност. Визията по Организацията за икономическо сътрудничество и раз също липсвала. Не се виждали и ограниченията по данъчното законодателство. Няма политика по приходите и по растежа, сподели още Петкова.


Посоката на Политическа партия - Демократична България не е точната посока, заключи Петкова.

Разделянето на антикорупционната комисия също провокирало различия. Остават въпроси по спазването на човешките права. Правата на проверяващите служители на реда изобщо отсъствали, тематика била единствено контролът над основния прокурор. Арбитър най-после трябвала да е Конституционният съд.

Говори се за засегнатост и клюка, само че без цялостна визия на Наказателния кодекс. Има положителни планове и пожелания, само че Политическа партия - Демократична България не знаят по какъв начин да ги осъществят. Пример е разпределянето на правосъдните каузи, споделиха от ГЕРБ.

 

Очаквайте детайлности!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР