Има трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск. Това мога

...
Има трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск. Това мога
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Има трайна тенденция за намаляване на миграционния натиск

" Има трайна наклонност за понижаване на миграционния напън. Това мога да го споделя и с числа ". Това съобщи от парламентарната естрада министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.
 
" В последните няколко дни чухме голям брой анализатори и експерти по всичко, че надали не имало понижаване на миграционни напън, тъй като в този момент бил зимен интервал ", сподели Стоянов, като добави, че това не е по този начин, тъй като са сравнили един и същи интервал на 2023 и 2024 година
 
" От началото на тази година досега имаме предотвратени 5200 опита за нелегално прекосяване на българо-турската граница. За същият интервал предходната година те са 15 600. Разликата е три пъти ", уточни министърът.
 
Той разясни, че задържанията в страната от началото на годината досега са 260, а за същия интервал предходната година те са 1260. " Тези числа доста красноречиво приказват, че ни се оправяме с миграционния напън ", акцентира Стоянов.
 
Депутатите включиха като точка първа в дневния си ред да бъдат изслушани министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по отношение на случаите с мигранти и ръководителят на Държавната организация за бежанците (ДАБ) Мариана Тошева за случилите се престъпни произшествия сред настанени лица в Центъра за мигранти в квартал " Овча купел " в София през последните дни и за организацията на сигурността на центровете за настаняване на лица, нелегално навлезли на територията на страната. Предложенията бяха импортирани от " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане ".
 
Председателят на Народното събрание в оставка Росен Желязков (ГЕРБ-СДС) предложи чуванията да се обединят в една процедура и всяка парламентарна група да има опция да зададе по един въпрос на изслушваните във всеки един от кръговете. Депутатите одобриха предлагането с 211 гласа " за ", един " срещу " и двама " въздържал се ".

Източник: Дарик
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР