Има тежко ранени и сериозни щетиСилни бури, включващи поне две

...
Има тежко ранени и сериозни щетиСилни бури, включващи поне две
Коментари Харесай

Торнадо със скорост над 200 км/ч вилня в САЩ

Има тежко ранени и съществени вреди

Силни стихии, включващи най-малко две торнада, раниха няколко души, повредиха домове и предприятия и събориха електропроводи в Арканзас и Мисури през вчерашния ден, след което се чакаха ураганни ветрове и смерчове в огромна част от южните елементи на Съединени американски щати, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Няма данни за смъртни случаи вследствие на бурите към през вчерашния ден вечерта, оповестиха публични лица.

Торнадо, което връхлетя Спрингдейл и прилежащия град Джонсън, на към 235 км северозападно от Литъл Рок, рани седем души, двама от които са в сериозно положение, съобщи шефът на отдела за ръководство на изключителните обстановки в окръг Вашингтон, Арканзас, Джон Лутър. Той не разполагаше с спомагателна информация за тях.

Националната метеорологична работа заяви, че скоростта напразно освен това торнадо е достигнала 178-217 км/ч.

"Изпратени са екипи за търсене и избавяне, защото има обилни вреди и пострадвания ", съобщи губернаторът на Арканзас Аса Хътчинсън.

В северозападната част на щата Мисури торнадо със скорост напразно към 145 км/ч удари Сейнт Джоузеф във вторник вечерта.

Бурите идват седмица откакто торнадо в предградие в региона на Ню Орлиънс остави след себе си опустошения през нощта и умъртви един човек.

В Спрингдейл са нанесени обилни вреди, в това число на физкултурен салон на начално учебно заведение и склад, оповестява KFSM-TV. Училищният регион на Спрингдейл, който е най-големият в Арканзас, през вчерашния ден анулира всички образователни занятия.

Бурите за довели до спиране на електрозахранването на към 80 000 семейства в Тексас и Луизиана, към 56 000 в Луизиана.

В югоизточната част на Арканзас, западната част на Мисисипи, североизточната част на Луизиана бяха в действие предизвестия за торнадо.

До ранния следобяд през вчерашния ден беше издадено предизвестие за торнадо в по-голямата част от Арканзас, северна Луизиана, южна Мисури, югоизточна Оклахома и североизточен Тексас.

Близо 90 000 домове и компании бяха без ток от Тексас до Мисисипи, където паднали дървета блокираха улица в столицата Джаксън.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР