Има такова наблюдение: човек е равен на средната аритметична стойност

...
Има такова наблюдение: човек е равен на средната аритметична стойност
Коментари Харесай

Само след година ще се изравните във всичко с петимата си най-близки приятели

Има такова наблюдаване: човек е еднакъв на междинната аритметична стойност на петима души от своето най-близко обграждане.

Вижте с кого най-вече поддържате връзка. С кого прекарвате най-вече време? С кого говорите, кого слушате, с кого обменяте страсти. Избройте петима души най-близки до вас; тези, с които поддържате връзка по-интензивно, в сравнение с с другите.

Има такова наблюдаване: човек е еднакъв на междинната аритметична стойност на петима души от неговия вътрешен кръг. Средният ви приход, здраве, персонален живот, триумф в последна сметка ще се равняват на междинната аритметична стойност на живота на тези петима души.

Дори в този момент да сте доста по-добре от тях. И да изглеждате ужасно на техния декор. Или в случай че в този момент, на фона на тези хора, вие сте губещ; с течение на времето, към година, ще се озовете на едно равнище с тях.

Ние сме тясно свързани с нашата среда.

Ето по какъв начин работи нашият обществен атом. Всички негови елементи са свързани и си въздействат една на друга. И силата се разпределя почти еднообразно. Освен това ние неумишлено възприемаме моделите на държание и мислене на близката ни среда.

Депресираните хора заразяват другите с меланхолия. Сред алкохолици можете да станете пияч. Сред образовани и свестни хора можете да придобиете познания и образование. А енергични сполучливи хора ще ви теглят напред.

Ние сме тясно свързани с нашата среда. Един сполучлив чиновник предпочитал да поддържа връзка с губещи по време на работа; той парадирал на фона им. И дружил отвън работата с двама другари от учебно заведение, хора пиещи и постоянно оплакващи се.

А на посетители ходел в селото си, при бедните си родственици, където го приемали като богат търговец… Година по-късно изгубил всичко и почнал да пие самичък. Депресията го поразила. Той схванал за тази формула и се ужасил – приходите му, здравето и животът като цяло тъкмо отговаряли на непосредственото му обграждане …

Това не значи, че не би трябвало да поддържате връзка с небогати или заболели. Напротив, належащо е да се оказва помощ рационално на тези, които са слаби и нещастни. Но в непосредствената ви среда наложително би трябвало да има хора, които ви превъзхождат в нещо, издърпват нагоре, споделят своя опит, служат за образец и тенденция.

Поне двама или трима души би трябвало да ни превъзхождат. Тогава можем да реализираме повече. И е по-добре да помогнем на тези, които към момента са по-слаби от нас.

Правилото за приблизително аритметичното работи. Струва си да се отдалечим малко от тези, които се оплакват или са постоянно нещастни и да се доближим до тези, които имат разсъдък, мощ и просперитет; по този начин ние самите последователно ще стартираме да се променяме към по-добро. И няма да загубим това, което имаме в този момент.

Анна Кирянова


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР