Има такава възможност – това заяви лидерът на БСП Корнелия

...
Има такава възможност – това заяви лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Корнелия Нинова не каза директно дали тя подкрепя второто правителство на Слави

Има такава опция – това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след въпрос дали избавителната сламка за този парламент ще е да има трети изследователски мандат, той да отиде при социалистите и те да предложат настоящето служебно държавно управление за постоянно. Председателят на „ алените ” не се ангажира кой би дал поддръжка при подобен вид, само че даде обещание да има диалог с Има Такъв Народ, в случай че обстановката се развие по този начин.

На въпрос става ли това държавно управление, препоръчано от Има Такъв Народ, Нинова не отговори непосредствено какво е нейното мнение. Вместо това изясни какво трябвало да се направи – първо, основа, която била политически документ какво ще се прави – подобен бил направен. На второ място, личностите – на Националния съвет на Българска социалистическа партия бяха изразени запаси за някои оферти в държавното управление, само че това било отговорност на мандатоносителя т.е. на Има Такъв Народ. Още не сме взели дефинитивно решение, подсети водачът на социалистите.

По думите на Нинова пред страната има 8 риска. Първо – обществен, поради увеличаващите се цени. Здравен – поради новата коронавълна. Икономически – тук тя даде за образец по какъв начин има предприятия, които стопират да работят поради високата цена на индустриалния ток. Задава се мигрантски напън, безусловно би трябвало да приемем бюджет и актуализация на бюджета, Планът за възобновяване би трябвало да бъде предаден от постоянно държавно управление, подсети още тя пред Нова телевизия. И за край – да се разгради досегашният модел на ръководство.

Ако създадем избори през есента в разгара на КОВИД вълна, ще има ниска изборна интензивност. Убедени сме, че би трябвало да има държавно управление, с цел да не се разпада този парламент, акцентира Нинова, без да прецизира, че държавното управление би трябвало да е в състава, препоръчан от Има Такъв Народ. И настоя, че служебното държавно управление не можело да направи някои нужни неща, тъй като няма тези пълномощия.

Най-важното е да не даваме никакво подозрение за задкулисие – излизаш с лицето си и казваш почтено на хората, акцентира Нинова. Според нея, Има Такъв Народ се е схванала с „ Демократична България ” и ИБГНИ, тъй като това видяла по документите – да вземем за пример за правосъдната промяна партията на Слави даже била по-смела, с желание за смяна на структурата на Висш съдебен съвет, само че без Нинова да посочи каква тъкмо.

Нинова призна, че една от противоречивите точки била по какъв начин се разпределят приходите – поради визията да се гони нулев бюджетен недостиг. Но Нинова отново повтори по какъв начин като се спрели кражбите, щяло да има пари за всичко, акцентирайки още веднъж цифрата 10 милиарда лв. като загуба от „ обири ”. Първо приходите, по-късно приемане на еврото – този принцип посочи Нинова.

Да забележим по какъв начин ще продължат диалозите в идващите дни – по този начин водачът на Българска социалистическа партия изясни по какъв начин Има Такъв Народ трансформира позиции и може и да има подписано съглашение за ръководство.

Още:

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР