Има такъв народ“, в лицето на председателя на парламента и

...
Има такъв народ“, в лицето на председателя на парламента и
Коментари Харесай

Над 1 млн. столичани може да останат без парно и топла вода

„ ИТН “, в лицето на ръководителя на Народното събрание и на Комисията по енергетика и климат, да не разпъват политически чадър над ГЕРБ-София по въпроса с чуването на кмета Йорданка Фандъкова в пленарна зала. Изслушването се постанова поради риска за над 1 млн. столичани (над 400 000 семейства, институции, лечебни заведения, учебни заведения, администрации) да останат без парно и топла вода, вероятно и без ток от 1 октомври 2021 година

За това прикани ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ Мая Манолова на брифинг в Народното събрание през днешния ден, откакто стана ясно, че комплексното позволение на „ Топлофикация София “ не е удължено от Изпълнителната организация по околна среда, без което позволение тя няма право да продължи да работи.

Отнемането на разрешителното е по отношение на неизпълнено обвързване към европейското законодателство от страна на „ Топлофикация София “ по отношение на нормите за възможни излъчвания на азотен оксид, изясни тя.

" Проблемът е, че няма енергийна мощ, която да замести „ Топлофикация София “, която създава близо 4 000 мегаватчаса годишно. При прекъсването на топлофикацията се изправяме пред риск от режим на тока. Крайно време е столичният кмет да спре да се крие и когато чуе думата „ Топлофикация София “ да „ бяга с 200 “ от тематиката, както би споделил партийният й водач ", съобщи още Манолова.

" Въпросът е дали Йорданка Фандъкова и ГЕРБ залагат политическа мина в идната предизборна акция. Със сигурност те залагат икономическа мина за столичани. Сметките демонстрират, че отоплението на ток, спрямо отоплението на парно, ще коства с 500 лева повече за отоплителен сезон или приблизително 1152 лева ", уточни тя, като добави, че инсталациите на хиляди здания в столицата не са съобразени да се отопляват единствено на ток.

" Ние от ПГ „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ желаеме чуване през идващите пленарни дни на столичния кмет Йорданка Фандъкова, ръководителя на СОС Елен Герджиков и на изпълнителния шеф на " Топлофикация София " Александър Александров да показват в пленарна зала какви дейности считат да подхващат, тъй че хората да не останат без ток и парно от 1 октомври ", безапелационна бе Манолова.

По думите на Димитър Делчев това не е проблем от през вчерашния ден или от оня ден. " Изискването „ Топлофикация София “ да възобнови своите съоръжения са от 2017 година Четири години Столична община е имала опция да предприеме дейности и е имало четири бюджета, в които да се заложат средства за възобновяване на инсталациите, които възлизат на към 190 млн. лева Отговорност за това носят ГЕРБ, където Йорданка Фандъкова до неотдавна беше зам.-председател ", съобщи Делчев от парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР