Има такъв народ ще внесе предложението си за намаляване на

...
Има такъв народ ще внесе предложението си за намаляване на
Коментари Харесай

ИТН внася предложението за 1 лев субсидия за партиите

" ИТН " ще внесе предлагането си за понижаване на партийната дотация от 8 лв. на 1 лев за получен глас на изборите. Това разгласи зам.-председателят на Народно събрание Ива Митева в предаването " Говори в този момент " по Българска национална телевизия. По нейни думи това ще се случи сред двете четения на проектобюджета за тази година.

Митева описа, че с намаляването на дотацията през 2019 година партиите са били освободени от задължението да заплащат наем за офисите, които употребяват. След повишението на дотацията това състояние е останало непроменено и наемите са останали безплатни. " Правото на прилагане по този начин и не се учреди, сега в случай че тръгне да се прави инспекция, ще се види, че партиите хем не заплащат наем, хем не са и на безвъзмедзно право на прилагане, където би трябвало да заплащат налог " Сгради ". Тоест, нито заплащат налог " Сгради ", нито заплащат наем ", съобщи зам.-председателят на Народното събрание.

В " ИТН " не е обсъждано дали Митева ще се кандидатира за член на Конституционния съд. Тя не разяснява престрелките сред премиера и основния прокурор, а за листата на Кирил Петков сподели: " Не мисля, че Google може да бъде източник на информация, самата прокуратура може да си извади оттова информация ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР