Има такъв народ ще проведе ключови разговори в Народното събрание

...
Има такъв народ ще проведе ключови разговори в Народното събрание
Коментари Харесай

ИТН на първа среща с Изправи се, БГ. Харесвам ги, каза Бабикян

" ИТН " ще организира основни диалози в Народното събрание с трите политически сили, от които чака поддръжка, с цел да им показа структурата и състава на своя проектокабинет.Първата среща ще бъде с представителите на " Изправи се БГ! Ние идваме ". Тя ще се състои в 14:00 часа.

" Аз ги одобрявам, просто желая да вършим нещата както би трябвало ", сподели в студиото на Нова тв Арман Бабикян, един от водачите на " Изправи се, БГ ". От думите му стана ясно още, че изборите ще изтощят финансово дребните партии, само че не са проблем за " старите, дебели партии ", които са дълго време във властта и са се обогатили от дотации. " Някой желае да изтощи дребните протестни партии ", сподели Бабикян.

От 15:30 партията на Слави Трифонов ще има диалози с " Демократична България ", а последната среща е планувана за 17:00 часа и тя е с Българска социалистическа партия.

Според предварителната информация хората на Слави Трифонов възнамеряват да срещнат другите партии със структурата и състава на бъдещия кабинет, предаде бТВ.

На срещите се чака да участва и номинираният за министър председател Пламен Николов.

На 30 юли президентът Румен Радев връчи мандат за сформиране на кабинет на Пламен Николов, който беше номиниран за министър председател от Има Такъв Народ. Докторът по философия на стопанската система и правото, който идва от частния бизнес, даде обещание да сформира държавно управление в посочения от закона период. Неговата номинация беше изненада за болшинството от политическите сили и анализаторите.Пламен Николов разгласи, че има пет целта:

1. Планът за възобновяване и развитие;

2. Преизчисляване на пенсиите;

3. Правосъдна реформа;

4. Подготовка за допустима нова вълна на пандемията от коронавирус;

5. Мажоритарен избор.

" Надяваме се да получим поддръжката за тези 5 целта в Народното събрание. Държим да получим поддръжката на „ Демократична България “ и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “, съобщи Тошко Йорданов.

След диалозите през днешния ден предстоят съвещания на трите парламентарни групи, на които ще се разисква по какъв начин да гласоподават в пленарната зала.

Седмицата преди връчването на мандата мина под знака на интензивни експертни диалози сред Има Такъв Народ и трите партии – Демократична България, Българска социалистическа партия, ИБГНИ, на които бяха разисквани политиките в редица области като енергетика, опазване на здравето, обществена политика, правосъдна промяна и други Всички участниците в тях заявяваха, че се водят диалози за политики, а не за персони и назначения.

По множеството въпроси партиите констатираха след диалозите, че нямат съществени разлики.Въпреки това още в средата на предходната седмица от „ Демократична България “ насочиха остри рецензии към Има Такъв Народ, които продължиха с размяна на реплики сред водачите на двете обединения Христо Иванов и Слави Трифонов. Според Трифонов от Демократична България желаят постове.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР