“Има такъв народ“ приеха нашата покана, те ще бъдат на

...
“Има такъв народ“ приеха нашата покана, те ще бъдат на
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Най-добрият ход към останалите политически играчи е толерантност, добронамереност и разум

“Има подобен народ “ одобриха нашата покана, те ще бъдат на идните диалози. Ние натрупахме опит и с предходните диалози с останалите парламентарни групи, тъй като считаме, че в тази обстановка, в която е страната, най-хубавият ход към останалите политически играчи е приемливост, доброжелателност, разсъдък. Така се държахме от самото начало, по този начин и ще продължим да се държим. Въпреки позицията на Слави ще създадем още един опит, мисля, че обстановката в страната и ситуацията на хората заслужават тези няколко опита, както и да стигнем до решение. “ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия Ирена Анастасова в ефира на Bulgaria ON AIR като добави, че в случай че се стигне до нови избори, не вижда по какъв начин партиите на митинга ще обяснят на своите гласоподаватели, че това, за което са ги изпратили в Народното събрание, не се случва и то напук.

В предаването “България заран “ тя бе безапелационна, че през цялото време Българска социалистическа партия не е имала никаква друга позиция, с изключение на тази, че страната се нуждае от постоянен кабинет, който да може да направи актуализацията на бюджета, тъй като мисълта им е ориентирана към хората.

„ Във времето, което имаме и идните диалози, ще сложим още веднъж въпроса за поддръжка на кабинет с третия мандат. Ще препотвърдим и посоките, в които по този начин или другояче имахме покритие и при предходните диалози. На тези диалози не отиваме с оферти и с имена за министри, тъй като нашето схващане е, че третият мандат е мандатът, при който, в случай че не са съумели политическите водачи да преглътнат егото си, би трябвало да създадат последно изпитание. Не отиваме с идеалистични показа, че ще стане знамение, само че не сме и песимистично настроени и не сме се отказали “, изясни социалистът. По думите ѝ, в случай че левицата види неспособност, сериозната задача ще е да реализира болшинство в Народното събрание, което да поддържа актуализацията на бюджета, тъй като не може да се отиде на нови избори без нея.

„ Българска социалистическа партия е обществена партия и ние постоянно сме показвали, че грижата за хората, за работещите и за младите, е наша съществена грижа “. Така Ирена Анастасова обоснова срещите със синдикати, цивилен и браншови организации, които левицата организира. „ Те могат най-добре да кажат от какво имат потребност, от каква актуализация, тъй че тези срещи не са предизборни, те освен желателни, а са наложителни, в случай че желаеме да сме сериозна политическа мощ, която стъпва на действителности, а не на измислени обстоятелства “, сподели още тя.

Ирена Анастасова счита, че в случай че се стигне до нови избори, конфигурацията на новия парламент няма да е доста по-различна. „ Със сигурност някои политически партии ще подобрят своето показване, някои сигурно ще понижат поддръжката си, само че като цяло отново ще би трябвало някаква обща договореност. “ Социалистът попита за какво това може да стане след 2-3 месеца, само че не е съумяло да стане в този момент: „ Не виждам справедлива и непреодолима причина и доста се надявам това решение да не е въпрос на подмолни сделки. По този метод се губи доста време и последствията за това ги понасят хората “, сигнализира заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

„ Ако се върнем обратно в историята ще забележим, че в спешни обстановки, Българска социалистическа партия е била единствената партията, която се е държала отговорно и компромисно, в полза на хората. Така че ние и в този момент сме такива “, сподели още тя.

Ирена Анастасова напомни диалога на левицата с президента по отношение на служебния кабинет, като изясни, че тази тематика е останала отворена. „ Имаме откровено предпочитание и решение на груповия ни орган да предложим служебния кабинет, само че си даваме и сметка, че всеки един от министрите в него, е обособена персона и президентът изрази мнение, че част от министрите желаят зад тях да стои ясна политическа апелирам и поддръжка, в което има логичност. Но аз считам, че в случай че успеем в Народното събрание да създадем устойчиво политическо болшинство, което да стои зад избрани фигури от служебния кабинет, ще можем да подновим нашата покана “, съобщи тя.

По думите ѝ в случай че се появи нов състезател на политическата сцена, сигурно ще има разбъркване на пластовете, само че като 130-годишна партия Българска социалистическа партия е посрещала умно и умерено доста нови политически играчи.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР