Има такъв народ“ /ИТН/ ще подкрепи инициативата за отстраняване на

...
Има такъв народ“ /ИТН/ ще подкрепи инициативата за отстраняване на
Коментари Харесай

ИТН ще подкрепи инициативата за отстраняването на Гешев

„ ИТН “ /ИТН/ ще поддържа самодейността за премахване на основния прокурор . Това разгласи националният представител Станислав Балабанов пред „ БНР “. Според него поръчката на кандидат-премиера на ГЕРБ-СДС Мария Габриел е „ добър знак “ , само че се усъмни в политическата воля на членовете на Висшия правосъден съвет /ВСС/ да гласоподават оставката на Иван Гешев.

Има Такъв Народ желаят да чуят предлагането на министъра на правораздаването и желаят цялостна идея за правосъдна промяна . За Балабанов е значимо не да се взима главата на един и на негово място да бъде поставян различен, а е нужна промяна и в правосъдната система по метод, недопускащ повече един човек да злоупотребява с властта в тази институция. Депутатът добави:

„ Разбира се, това не значи поддръжка за какъвто и да е кабинет, тъй като това са някакви прави усещане. Предстоят занапред срещи. “

Заявката на Габриел е била утвърдена и от „ Възраждане “ . Според водача Костадин Костадинов обаче това е опит да се обезпечи поддръжка за държавно управление с мандата на ГЕРБ-СДС, която партията му отхвърля.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР