„Има такъв народ“ е парадоксална партия, защото Слави Трифонов и

...
„Има такъв народ“ е парадоксална партия, защото Слави Трифонов и
Коментари Харесай

Проф. Ивайло Дичев: Слави Трифонов наказва политическата система по най-нелепия начин

„ ИТН “ е парадоксална партия, тъй като Слави Трифонов и неговите хора ненавиждат партийната система и плана, който те сътвориха, е на инат на останалите партии. Основната им цел е да унищожават партийната система, в някакъв смисъл.

Това разяснява антропологът проф. Ивайло Дичев по Радио София.

„ В момента те подкопават самия метод на правене на политика в България. Принципът е: Ставам политик, тъй като съм срещу политиката. Не може една секта от 65 души да диктува на останалите. “

Популизмът не е единствено българско събитие, добави проф. Дичев. Видяхме го в Съединени американски щати с Тръмп, Да съпоставим със Слави Трифонов, който стои някъде и пуска еднопосочно послания и постове във фейсбук. Иначе не се демонстрира, с никого не договаря - това не е водене политика. Може би не желае да слезе на равнището на другите политици, по тази причина не договаря, допусна антропологът:

„ Слави Трифонов санкционира политическата система по най-ирационалния и най-нелепия метод. Предава задачите на митинга. Блокира опцията да се сформира държавно управление. “

Проф. Дичев сподели още, че е очаквал отлив в поддръжката за Трифонов още на тези избори, само че се оказва, че гласовете му се усилиха, по тази причина е доста мъчно да се предвижда, в случай че има още едни предварителни избори.

Очевидно, електоратът, който стои зад „ ИТН “, е несъизмерим. Това са хора, които ненавиждат политиката в България и демонстрират, че не желаят нищо политическо, добави антропологът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР