Има системни проблеми в работата на МВР. В България няма

...
Има системни проблеми в работата на МВР. В България няма
Коментари Харесай

Преди вота на недоверие - няма и една дума как да се подобрят нещата с МВР

Има систематични проблеми в работата на Министерство на вътрешните работи. В България няма сигурност, има обири, нападения по селата, неразкрити поръчкови убийства. Има 1025 наказани, които сега са измежду нас. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева в коментар за идния втори избор за съмнение против третото държавно управление на Бойко Борисов.
Йончева уточни и, че според управническата стратегия на ГЕРБ трябвало да има служител на реда във всяко обитаемо място, а такова нещо няма. Има повече напускащи от Министерство на вътрешните работи – тъй като администрацията е раздута, заплатите са ниски, изброи депутатът от Българска социалистическа партия, съгласно който Министерство на вътрешните работи се приватизира – със Закона за частната охранителна активност, както и измененията в Закона за локалната администрация. С този закон кметовете могат да си вършат частни армии, а имайки поради нравите в България, те евентуално ще се употребяват за политически цели, сподели националният представител пред Нова телевизия.
От 9-10 години ГЕРБ ръководи, не може да се оправдава с други държавни управления. 75% от кражбите в България не са разкрити. 85% от телефонните измами не са разкрити – коя е тази страна в Европа, която не може да се оправи с това , продължи с офанзивата Йончева.
, а настоя, че в този момент се връщаме във времената на ВИС и СИК. Вместо това Йончева напомни отчета на ОЛАФ за операция на осведомителната система на Агенция „ Митници”, че по въпроса е имало отчет на ДАНС и че прокуратурата не започва досъдебно произвеждане, тъй като трябвало да има съответни обвинени, а нямало данни за такива.
Работата на опозицията е да дава публичност – мъчно е да се пребориш с проведена незаконна група, която някогашен народен представител от ГЕРБ назовава тайфа (бел. ред. – прилика с книгата на изгонения от Народното събрание народен представител от ГЕРБ Антон Тодоров " Шайка: Бойко, Росен, Цецо и другите " ), само че ние опитваме с инструментите на парламентарната народна власт, заключи Йончева. Ако след всичко казано, хората останат равнодушни, ние нищо не можем да създадем. Смятам, че хората ще се разсънят – не може лъжата да е форма на управление”, сподели още Йончева.
Отговорът на ГЕРБ
Не знам дали хората ще останат равнодушни, ще останат отвратени – тъй като нали това е тезата, че всички сме проведена незаконна група, че кметовете ще основат проведени незаконни групи, армии, съобщи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Същото нещо го чухме преди шест месеца, само че сигурно никой няма да завоюва от това, добави той, разяснявайки, че откакто са в Народното събрание, би трябвало да чакат такива неща.
Биков уточни и, че ГЕРБ не е обещавала да назначи 6000 служители на реда, а към този момент са назначени 1700 служители на реда, откакто Йончева разгласи, че в същото време били напуснали 2000 служители на реда. В претекстовете на Българска социалистическа партия няма причини, има обзор на печата и журналистика. Българска социалистическа партия са основна редакция на някакъв полужълт вестник, която вади обстоятелства и ги украсява с неистини , съобщи Биков.
Според депутата на ГЕРБ казусът с битовата престъпност е вграден поради неналичието на обучение и вероятност. Министерство на вътрешните работи задържали нарушители, само че не можело да се влиза доживот в пандиза за 3 откраднати кокошки. Проблемът бил, че по-късно виновният открадвал 10 кокошки, след това следвал обир и се стигало до ликвидиране. Биков попита и за какво откакто има дефицит на служители на реда, да няма опция да се наемат охранителни компании за отбрана на по-малки обитаеми места.
" Не виждам кой тъкмо министър-председател на Българска социалистическа партия ще направи по-велики неща ", безапелационен беше Биков. Не виждам опция - опция значи да вземем за пример " вземете парите от бранш " Енергетика " и ги прехвърлете в Министерство на вътрешните работи ". На различния им бюджет поставили по 100 млн. лв. повече - на хартийка и аз по този начин мога, а те разчитат на множеството събрани пари от контрабанда, сподели Биков.
Червената лампа ни свети без избор - ще се решат нещата по-тихо, изключително в бранш " Сигурност " тишината е по-добра, в сравнение с патетичните речи, приключи депутатът от ГЕРБ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР