Има седем компании, които дърпат пазара нагоре и създават впечатление,

...
Има седем компании, които дърпат пазара нагоре и създават впечатление,
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Рецесионните процеси, които вървят в Еврозоната, може да се окажат много по-дълбоки

Има седем компании, които дърпат пазара нагоре и основават усещане, че той се показва мощно, само че това надалеч не е по този начин. Това сподели в рубриката  " Парите ви на фокус с БФБ “  по  Радио " Фокус “  Борис Петров - финансов анализатор.

" Тези седем компании – " Великолепната седморка “, се показват доста мощно на фона на изкуствения разсъдък и спекулациите към това, че той ще навлезе доста бързо в всекидневието ни. Тези компании станаха доста бързо свръхнадценени “, добави Петров. Според него, такова рали на пазара не е добър сигнал, толкоз тясно съсредоточено, единствено в избрани компании, то даже не е в целия софтуерен бранш. Това не е добър сигнал и по-скоро дава опция на късите продавачи да потърсят благоприятни условия за влизане на пазара. 

" Друг знак, който виждам на пазара е, че това рали е водено от самостоятелните вложители, така наречен ритейл. Обикновено ритейл вложителите постоянно се оказват на неверната страна на пазара в даден миг, за разлика от експертите. Това е още една алена лампа за пазара, че това, което виждаме, не значи тъкмо това, което си мислим “, сподели Борис Петров.

Според анализатора, при суровините обстановката също е забавна. От една година насам се приказва от ден на ден за криза, която наподобява все по-вероятна, даже съвсем сигурна. " Еврозоната към този момент е в криза, при започване на идната година се чака и Съединени американски щати да се окажат в действителност в криза. Тези клюки за криза потопяват доста бързо цените на суровините, изключително тези, които са свързани с икономическия напредък. Именно по тази причина виждаме петрола на 50% под най-високата стойност, достигната предходната година, виждаме медта със сериозна промяна, газа – с доста по-дълбока промяна, изключително в Европа. Спадането на цената на газа в действителност е по-скоро неприятна вест, тъй като употребяваната сила е обвързвана с стопански напредък. Колкото по-малко сила употребява Европа, толкоз по-вероятно е това да се отрази в идващото тримесечие и върху стопанската система на Европа, т.е. тези рецесионни процеси, които вървят в еврозоната сега, да се окажат доста по-дълбоки от това, което виждаме сега “, добави Петров. 

Можете да чуете цялото изявление в прикачения аудиозапис.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР