Има съобщения за няколко факта за присъствието на наборни военнослужещи

...
Има съобщения за няколко факта за присъствието на наборни военнослужещи
Коментари Харесай

МО на Русия призна за руски наборници в Украйна. Путин разпореди наказания

" Има известия за няколко обстоятелството за наличието на наборни военнослужещи в елементи от съветските въоръжени сили, участващи във военната специфична интервенция на територията на Украйна ", сподели преди минути по време на брифинг генерал-майор Игор Конашенков, представител на съветското Министерство на защитата.

Малко по-късно прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков разгласи, че съветският президент Владимир Путин е бил известен, че е изпълнено напътствието му изрично да се изключи потреблението на наборни военнослужещи за осъществяване на задания в Украйна.

„ По напътствие на Путин в Главната военна прокуратура са изпратени материали за правна оценка на дейностите и санкции на длъжностни лица, забъркани в неспазването на тази директива “, добави Песков.

Както напомни прессекретарят на съветския началник, преди началото на военната спецоперация на Русия в Украйна, по напътствие на президента на Руската федерация, висшия главнокомандващ Владимир Путин, всички командири на въоръжените елементи бяха инструктирани. Ставаше дума за безапелационното изключване на присъединяване на срочни военнослужещи за осъществяване на всевъзможни задания на територията на Украйна.

Генерал-майор Игор Конашенков, представител на съветското министерство на защитата, посочи, че все още съвсем всички сходни военни са изтеглени на съветска територия.

Припомняме, съветският президент Владимир Путин съобщи през вчерашния ден, че във военната интервенция на Русия в Украйна не вземат участие и няма да вземат участие нито срочнослужещи, нито резервисти.

" Бих желал да подчертая, че наборните бойци не вземат участие и няма да вземат участие в бойни интервенции и няма да има в допълнение приканване на резервисти от запасните сили. Само професионални военнослужещи ще извършват предоставените им задания ", съобщи съветският водач във видеопослание към дамите по случай 8 март, оповестено на уеб страницата на Кремъл.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР