Има само две причини да гледате филма Суспирия“ на Лука

...
Има само две причини да гледате филма Суспирия“ на Лука
Коментари Харесай

Костюмите в „Суспирия“ – висша мода и зрелища

Има единствено две аргументи да гледате кино лентата „ Суспирия “ на Лука Гуаданино – музиката на Том Йорк и костюмите. Харесвам доста Гуаданино като режисьор, и то точно тъй като естетическият съставен елемент във филмите му не рядко затъмнява детайлите на сюжета – по този начин беше в  I Am Love, в и изключително в. В „ Суспирия “ също е по този начин и цветовете на следвоенния Берлин, детайлите в интериора и костюмите са по-голямата част от зрелището. Този път обаче филмът ми се стори прекомерно дълъг, тук-там неразбираем и много заплашителен. Костюмите обаче са на нормалното доста високо равнище.

Причината е една и се споделя Джулия Пиерсанти. Художничката по костюмите във филмите на Лука Гуаданино въобще не е такава по специалност – в действителност тя е фешън дизайнер, освен това много прочут. Джулия е приключила Parsons, работила е за Balenciaga и Lanvin, по-късно в Celine. За нейните качества приказват задоволително сътрудниците й, който й дават облекла за филмите на Лука – Раф Симънс, Диор, а един от продуцентите на „ Суспирия “ е самата Силвия Вентурини Фенди.

Действието във кино лентата „ Суспирия “ се развива в Източен Берлин. Училището по балет се намира директно до стената. Съответно Джулия е намерила идеалното фешън списание за свое ентусиазъм – „ социалистическият Vogue “ – немското списание Sibylle – изданието на работещата немска жена, в което всичко е отдадено на прагматизма, няма никакви екстравагантни облекла, ослепителен грим или комплицирани прически. Списанието подчертава на работещите дами, които са взели живота в ръцете си и техният облик идеално подхожда на преподавателките в школата по танци.



Друго ентусиазъм за Джулия е френската художничка Луис Буржоа. Подобно на нея и тя е основала платове с шарки, които наподобяват на цветя, само че от близко са елементи на тялото, освен това на голо женско тяло. С подобен десен са блузите, роклите и шаловете във кино лентата.



Джулия Пиерсанти работи с най-известните дизайнери и този път във кино лентата има облекла от сбирката на Мартин Марджела, направени от коса. За разлика от предходните филми на Гуаданино, където акцентът е върху хубостта и цветовете, тук се търси напълно различен резултат и палтото на Марджела от коса е изцяло на мястото си.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР