Има руски интерес България и Северна Македония да не могат

...
Има руски интерес България и Северна Македония да не могат
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Русия има интерес България и Северна Македония да нямат добри отношения

Има съветски интерес България и Северна Македония да не могат да имат добросъседство, в това Западните Балкани да не са една постоянна географска зона, в която да има свободно придвижване на хора и капитали и съгласие сред народите.

Това съобщи в студиото на „ 120 минути “ началникът на кабинета на министър-председателя Лена Бориславова във връзка експулсирането на 11 съветски дипломати от България в границите на седмица.

„ Потвърдени данни, по които дълго време не се е реагирало за това, че тези дипломати не работят в полза на българското държавно управление, че не извършват единствено дипломатически функционалности, а имат съответно предоставения, в това число да работят за това да се дестабилизират връзките на България със западните ѝ съседи, в това число Северна Македония “, добави тя.

Бориславова добави, че има такива данни и от управляващите в Северна Македония, че там също има съветски ползи, които противодействат на връзките на добросъседството, които са сензитивен миг за връзките сред двете страни.

" Българското държавното управление ще се съгласи с решението на Народното събрание. Това е решение по сензитивен въпрос, за който би трябвало да се подсигурява, че дава отговор на възприятието за защитеност на българския народ ", съобщи още началникът на кабинета на премиера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР