Има риск българи с двойно гражданство в Русия да бъдат

...
Има риск българи с двойно гражданство в Русия да бъдат
Коментари Харесай

Военният министър: Има риск българи с двойно гражданство в Русия да бъдат мобилизирани

Има риск българи с двойно поданство в Русия да бъдат мобилизирани. Това съобщи военният министър Димитър Стоянов преди Съвета по сигурността при премира в четвъртък.

„ Тези хора подлежат на готовност. Говоря за жители, които са в Русия и са с българско и съветско поданство ”, разясни министърът.

Преки закани за националната сигурност от въвличането на България в спор няма, безапелационен е Стоянов. 

" Всяка една смяна в геополитическата конюнктура води до съответните терзания. Обратът във войната в Украйна, в случай че изобщо го има, ще пристигна от мобилизацията. Но е доста значимо какъв брой души ще бъдат мобилизирани. Ако те са 300 хиляди, не чакам кой знае какъв значителен поврат ", акцентира военният министър.

Според него главният риск в Черно море остават единствено свободно дрейфащите мини. „ Комуникациите са отворени. Но знаете, че бяха открити и взривени няколко мини, което е главният риск сега ”, добави служебният министър.

Той разяснява и авиокатастрофата край „ Безмер ”. „ Посетих полковник Дончев е болничното заведение и той е добре. Черната кутия е открита цяла. По нея няма повреди. Очаква се още през днешния ден да стартира разчитането ѝ. Това ще стане в България ”, съобщи Стоянов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР