Има решение на Държавна сигурност да се оказва психологически натиск

...
Има решение на Държавна сигурност да се оказва психологически натиск
Коментари Харесай

Държавна сигурност опитала да пречи на Сюлейманоглу да печели

Има решение на Държавна сигурност да се оказва психически напън върху Наим Сюлеиманоглу, с цел да не реализира високи спортни резултати. Това удостовери досегашният член на Комисията по досиетата Екатерина Бончева.
Решението е взето преди Олимпиадата през 1988 година в Сеул. Тогава Сюлейманоглу е бил под непрекъснато наблюдаване от страна на Държавна сигурност. Джобният Херкулес (бел. ред. – прякорът на Наим Сюлейманоглу) е трябвало да бъде обезвреден, сподели Бончева пред Нова телевизия. Тя описа, че Сюлейманоглу доста се е страхувал да не би службите да навредят на фамилията му, защото родителите му още били в България, когато той избягал.
Бончева описа и, че Сюлейманоглу се е съгласил в началото да му бъде заменено името при Възродителния развой. Той, обаче, не схванал какво в действителност се е случило. Когато му поставили " служебно " име – Наум Шопов, а не му разрешили да направи избор за новото си име, тогава решил да бяга. Нямаше да избягам, в случай че не беше станало това, споделя по-късно в Турция Сюлейманоглу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР