Има редица сигнали за нередности при изборните резултати в София.

...
Има редица сигнали за нередности при изборните резултати в София.
Коментари Харесай

Ваня Григорова оспорва изборните резултати в София: 15 флашки изобщо не са предадени в ЦИК

Има редица сигнали за нередности при изборните резултати в София. Не схващам това като борба за кметския стол, а като борба за почтени избори. Разликата сред мен и господин Терзиев е исторически дребна. Това съобщи общинският консултант от локалната коалиция " БСП за България " в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

По думите ѝ има подадени 400 сигнала за проблеми с вота. „ Има и доста разминавания в изборните протоколи. Според експертизата има към 200 гласа повече за мен. Това не е задоволително, само че е проблем. Проблеми има в двете посоки и към моя конкурент. Аз не желая безусловно да стана кмет, само че честността на вота е значима. В противоположен случай още по-малко гласоподаватели ще вървят до урните. Доверието в изборния развой е значимо ”, акцентира тя

Григорова разкри още, че 15 флашки от машинния избор въобще не са предадени. „ Тях ги няма, не съществуват. Тези бюлетини не се броят. В експертизата не се броят, а се съпоставят резултатите от бюлетините. Имаше флашки, които не са били подпечатани в края на изборния ден. Те може да са се разпечатали под дърво и камък ”.

„ Имаме голям проблем и не трябва да си затваряме очите за него. Заличени са всички доказателства по какъв начин гласоподавателите са дали своят вот в 15 секции. В последна сметка имаме резултати, които са извънредно смущаващи. Надявам се съдът да се произнесе по проблема ”, сподели общинският консултант от локалната коалиция " БСП за България ".

„ Бюджетът на София беше импортиран проблематично. Няма по какъв начин със същия бюджет Те са заложили неверни данни в бюджета. В него не са включени 89 млн. лв. държавни дотации за Градския превоз. Зам.-кметът по финансите твърди, че от това няма проблем. Това са едни необразовани хора. Аз не ги обвинявам, те в този момент се озовават на това място. Те трябваше да се допитат до по-старите специалисти. Опасявам се, че чиновниците в Градския превоз няма да си получат нарастванията ”, не скри изумлението си Григорова

„ Друго смущаващо е обвързвано с увеличените средства за опазване на здравето на общинските лечебни заведения. Няма по какъв начин да се усилва инфлацията, а ти да не усилваш заплатите на медицинския личен състав. Поставих този въпрос, само че ми дадоха отговор, че няма средства ”, разкри още тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР