Има редица негативни фактори, които ще натискат цената на газа

...
Има редица негативни фактори, които ще натискат цената на газа
Коментари Харесай

Докога ще растат цените на газ и ток - прогнозата на експерта

Има редица отрицателни фактори, които ще натискат цената на газа още повече. Ръстът на природния газ от последната година е доста сериозен по доста аргументи – няма задоволително количества, пробуждане на европейската промишленост и преместване на производствата от Китай в Европа, съобщи пред Българска национална телевизия енергийният специалист от ИТН Иван Хиновски. 

За енергийните анализатори и специалисти не е изненада нарастването на цената на газа. Газпром не може да бъде упрекван толкоз отчетливо, само че Газпром отхвърля да доставя свръхколичества и си изпълнява договорите. Газпром се пробва се пробва да натиска Европа за осъществяване на Северен поток 2, само че пък от своя страна Европа желае повече газ, уточни Иван Хиновски.

Той отбеляза, че може да има недостиг на електрическа енергия и на европейския пазар. Това ще ни удари и нас в даден миг, предизвести той.

До април-май месец ще има повишаване на цените, а по-късно ще има усмиряване на  спот пазарите на цената на природния газ и електрическата енергия, чака той. България има един авариен коз във взаимоотношенията си с Турция, която има свръхизлишъци на природен газ. България би трябвало да се опита да контракти природен газ от Турция, с която може да успокои много и нашият пазар, прикани Хиновски.

Другата опция, която се подценява е, че България има лични запаси на природен газ, която не изследва. Нашите Топлофикации са като пътищата ни – остарели и неподдържани, добави Хиновски и настоя да се настъпи към построяването на генератори във всички топлоцентрали. Иван Хиновски се надява и се моли Топлофикация-София да не банкрутира, тъй като ще има апокалипсис. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР