Има реален подем в търсенето на здравни и инвестиционни застраховки,

...
Има реален подем в търсенето на здравни и инвестиционни застраховки,
Коментари Харесай

Човек е добре да спестява 10% от месечния си доход

Има действителен напредък в търсенето на здравни и капиталови застраховки, само че с цел да има смисъл от спестяването, то би трябвало да е дълготрайно. Това твърди в изявление за Mediapool Светла Несторова. Тя е основен изпълнителен шеф и ръководител на управителни съвет на застрахователната компания " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп ", както и член на управата на Асоциацията на българските застрахователи. Наскоро получи премията " Мениджър на годината " на сп. " Мениджър ".

Г-жо Несторова, преди две седмици Комисията за финансов контрол (КФН) направи втори опит да предложи вид за въвеждането на системата " бонус-малус " за застраховката " Гражданска отговорност ", съгласно която нарушителите на пътя ще заплащат до 400% по-скъпа застраховка, а изрядните водачи – до 25% по-евтина. Добър ли е препоръчаният вид?

По отношение на системата " бонус-малус " ние, застрахователите, получихме плана на практика с всички останали, и в този смисъл сега се работи по правене на формалната позиция на Асоциацията на българските застрахователи. Личната ми позиция е, че въвеждането на системата " бонус-малус " няма доста общо със зстрахователите. Ние сме реализатори на тази регулация, а не нейни бенефициенти. Бенефициент е обществото, а нашата изгода от тази разпоредба е такава, каквато е изгодата и на жителите, и на обществото като цяло - да се промени държанието на водачите на пътя и да стартират да се държат по-отговорно. Застрахователите нямат никаква икономическа полза от въвеждането на " бонус-малус " - всъщност тя няма да промени наградите. Но асоциацията ще показа в елементи позицията си в околните дни.

Сектор " Застраховане " бе във фокуса на куп кавги през 2018 година, до момента в който тази година се усеща мъртвило. Подобри ли се положението на сектора?

По никакъв метод не бих определила това, което се случи през 2018 година, като поредност от кавги. Не ми харесва този дискурс и тази позиция към това, което се случи предходната година. През 2018 година, след години мъртвило, в които проблемите в бранша не бяха коментирани, стартира жарък спор, който докара до това дневният ред на бранша да бъде контрактуван и с обществото, и с регулатора, и със законодателя. Аз съм извънредно удовлетворена от това, което се случи през 2018 година, тъй като в последна сметка значимите неща бяха поставени на масата, взеха се съответните решения и по тях се работи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР