Има разследващи органи, които трябва да си свършат работата -

...
Има разследващи органи, които трябва да си свършат работата -
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Държавата ще осигури временни жилища на загубилите домовете си след наводненията

„ Има проверяващи органи, които би трябвало да си свършат работата - да открият къде е повода и кой е довел до това положение. Ако има отговорен, да си понесе наказването “, уточни Стоянов.

 

По думите му няма забавена реакция и на местата, откъдето са получили сигнали, са реагирали незабавно: „ Още на 2 септември беше задействан модулът за превъзмогване на наводнения от 61-ва Стрямска бригада. И той отиде незабавно в Богдан и Каравелово. Не сме получили различен сигнал, не сме реагирали “.

 

Той акцентира, че още първия ден са изпратени над 100 индивида и 18 машини сред Богдан и Каравелово.

 

„ Изкарали сме цялата допустима техника, която е в околните до Карлово села. При нужда и поискване от регионалния шеф, армията ще реагира незабавно. Техниката не може да влезе в средата на селото, до момента в който не са разчистени методите “, изясни министърът.

 

„ Показахме, че страна има и реагирахме съответно. Всички получени сигнали са отработени “, съобщи Стоянов и добави, че няма места, които да са недостъпни.

 

„ Не мисля, че има проблем с организацията. Трябва софтуерно време, няма по какъв начин по-рано да се случи “, сподели още Стоянов. По думите му ще са нужни седмици за разчистването на обитаемоте места.

 

Служебният министър посочи, че 500 са военнослужещите, които са и на държавната граница в този миг, което до някаква степен лимитира и техните благоприятни условия.

 

„ Армията беше подценявана 30 години, само че постоянно се е разчитало на нея. Време е да помислим за армията също “, заключи служебният министър на защитата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР