Има разминаване в изнесените данни от доклада на вътрешния одит

...
Има разминаване в изнесените данни от доклада на вътрешния одит
Коментари Харесай

Александровска: Има разминаване в данните на одита за задълженията

Има разминаване в изнесените данни от отчета на вътрешния одит на здравното министерство за отговорностите на Александровска болница. Това стана ясно след незабавна среща сред служебния здравен министър и шефа на лечебното заведение.

Вчера инспекция на здравното министерство сподели, че отговорностите на университетската болница са се нараснали с над 24 млн. лв. за по-малко от година. От болничното заведение дефинираха обстоятелствата като погрешни.

Според здравното министерство, рискът лечебното заведение да изпадне в несъстоятелност е доста огромен, само че от управлението на Александровска болница обявиха, че има вероятности болничното заведение да излезе от положението, в което се намира сега.

" Самите документи, върху които е направен одитният отчет, идват от самата Александровска болница, т.е. подадени са от тях. Ръководството на Александровска болница ще има опция да се отбрани, като уточни за какво показаните на вътрешен одит данни и документи не са тези, които те настояват, че би трябвало да бъдат през днешния ден ", сподели Момчил Мавров, шеф на кабинета на служебния здравен министър.

" Ние имаме опция по всяка една точка от отчета да представим мнение, подкрепено с документи, с финансови документи с нещата, които считаме, че се разминават. Предстои да забележим какво е подадено, тъй като в последна сметка това е оперативна работа ", разяснява Атанас Атанасов, шеф на УМБАЛ " Александровска " ЕАД.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР