Има разлика между Спаси София и Екипът на София -

...
Има разлика между Спаси София и Екипът на София -
Коментари Харесай

Борис Бонев се разграничи от идеята за общинско управление на празните жилища в София

" Има разлика сред " Спаси София " и " Екипът на София " - с тези думи Борис Бонев се разграничи от довчерашните си сътрудници, които съгласно него са създателите на концепциите празните жилища в София да се ръководят от общината, както и на повдигането на налозите за втори и трети автомобил в фамилията.

" Нито в нашата обща стратегия, нито в задачите и целите на " Спаси София " не са планувани сходен вид ограничения като настаняване на фамилии в частни жилища, които са празни и всевъзможни други сходни неща. Нямам планове да нося отговорност за организации, които няма по какъв начин да управлявам ", съобщи Бонев.

Той съобщи, че " Спаси София " поддържа единствено концепцията за повишение на таксата за позволение за градеж, която не е променяна от 2006 година

По думите му Бонев не чака на тържествената сесия на СОС на следващия ден да бъде определен ръководител на общинския съвет. Той добави, че неработещ Общински съвет доста ще затрудни работата на Васил Терзиев като кмет и на районните кметове.

" Вероятността да не изберем ръководител е голяма. 61 са общинските съветници, би трябвало 31 да изберат ръководител. Може и следващата година да не сме го избрали този ръководител, може в никакъв случай и да не го изберем ", уточни Бонев.

Столичани след утрешния ден следва да се извърнат " към тези партии, които взеха решение и решиха, че е по-добре да си играят партийни и политически театри, вместо просто да се избере някой и да се продължи с съответната работа ", посочи общинският консултант.

" София основава към 40% от Брутният вътрешен продукт на страната. На фона на тези 70-80 милиарда лв. годишно личните доходи на общината от налози и такси са под 1 милиард ", означи Бонев.

Той разяснява още, че би трябвало да се работи за повишение на личните доходи и не се изключва актуализация на налози и такси, само че " по-скоро това ще се случи следващата година ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР