Има различни йога пози, които зареждат с енергия.Защо съм толкова

...
Има различни йога пози, които зареждат с енергия.Защо съм толкова
Коментари Харесай

5 йога пози, които зареждат с енергия

Има разнообразни йога пози, които зареждат с сила.Защо съм толкоз изтощен от самото начало? Обзалагаме се, че несъмнено сте си задавали този въпрос безчет пъти. За страдание, изтощеност, стрес, меланхолия, проблеми с щитовидната жлеза, анемия – аргументите могат да бъдат безкрайни, само че намирането на решение е най-важно. Все още се борите да го намерите? Е, не мислете повече и кажете здравей на йога.Да, йога е един от най-хубавите и ефикасни способи за справяне с умората. Йогата освен ви прави дейни, тя разсънва мозъка и тялото ви
Древната просвета йога е холистичен инструмент за уелнес. Йога предизвиква физическото, психическото и духовното богатство посредством процеса на асани, пранаяма и медитация.

Йога работи върху аспектите на тялото, мозъка и духа за цялостното ви богатство. Асаните построяват вашата физическа мощ и еластичност, като ви оказват помощ да се движите по нови способи. Пранаяма и медитация са способи да се доближите до себе си посредством дишане и медитативен фокус.

5 йога пози, които зареждат с сила

1. Падахастасана

 йога пози 5 йога пози, които зареждат с сила фотография: pinterest

Застанете с изправен тил. Бавно издишвайки, огънете горната част на тялото надолу от бедрата и допрете носа си до коленете. Поставете дланите си от двете страни на краката си. Може да се наложи леко да огънете коленете си. Постепенно изправете коленете си и се пробвайте да допрете гърдите си до бедрата. Тя е една от най-ефикасните йога пози, които зареждат с сила.

2. Чакрасана

 йога пози 5 йога пози, които зареждат с сила фотография: pinterest

Легнете по тил, сгънете краката си в коленете и се уверете, че краката ви са сложени крепко на пода. Свийте ръцете си в лактите с длани, обърнати към небето. Завъртете ръцете си на раменете и поставете дланите си на пода от двете страни до главата. Вдишайте, притиснете дланите и краката си и повдигнете цялото си тяло нагоре, с цел да оформите арка. Отпуснете врата си и оставете главата си леко да падне обратно. Тя е една от най-хубавите йога пози.

3. Дханурасана

 йога пози 5 йога пози, които зареждат с сила фотография: pinterest

Започнете, като легнете по стомах, огънете коленете си и хванете глезените с длани. Имайте мощен захват. Повдигнете краката и ръцете си допустимо най-високо. Погледнете нагоре и задръжте позата за известно време. Тя е от тези йога пози, които ще ви донесат повече сила.

4. Бхуми Пада Мастакасана

 йога пози 5 йога пози, които зареждат с сила фотография: pinterest

Протегнете ръцете си пред себе си и ги сгънете в лактите и сключете пръстите си. Подпрете предмишниците си на пода пред коленете. Наведете се и поставете горната част на главата си или темето на главата тъкмо пред дланите си. Леко обгърнете главата си, с цел да я отбраните и да поддържате тялото си. Бавно изправете коленете си, повдигайки бедрата от пода. Короната на главата ви се поддържа от ръцете ви, а краката ви са на земята. Опитайте се да подпрете тялото си на земята и вземете ръцете си зад тила си и сключете пръстите на двете си ръце зад тила си. Тя е една от най-ефикасните йога пози за усилване на силата.

5. Яджнасана

 йога пози 5 йога пози, които зареждат с сила фотография: pinterest

Започнете в поза с обърнато надолу куче и стъпете с десния си крайник към външната страна на дясната си ръка. Спуснете лактите надолу с предмишници върху постелката. Разперете дланите си на пода и дръжте главата си в отпусната позиция. Задръжте за 10 секунди. За да освободите, издишайте и изправете ръцете си, с цел да поставите китките си под раменете си, и отстъпете обратно в поза куче надолу. Повторете стъпките от другата страна.

Както предлага самият йога гуру, постоянно би трябвало да вършиме тези йога пози на празен корем или да поддържате най-малко 90 минути период сред храненето и практиката. А най-хубавото време за упражняване е рано заран, само че може да се извършва и вечер.

Избягвайте да практикувате тези пози по време на бременност и в случай че страдате от неприятно храносмилане. Тези пози са особено за тези, които нямат никакви болести и са здрави.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР