Има преливане на криминалния контингент от търговията с наркотици и

...
Има преливане на криминалния контингент от търговията с наркотици и
Коментари Харесай

Зам.-главният секретар на МВР: Наркодилърите и автоджамбазите се преляха към трафик на мигранти

Има преливане на престъпния контингент от търговията с опиати и крадени коли към каналджийство и превозване на незаконни мигранти през страната. Това разкри в студиото на Нова ТВ зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи - Живко Коцев.
Прочетете още
Той разяснява и новата заплаха и смъртните случаи след приложимост на синтетичен опиат. Става въпрос за фентанил - болкоуспокояващо вещество, което се трансформира в смъртоносно при смесването му с други опиати. След серията смъртни случаи кабинетът разгласи, че ускорява битката против опиатите, а  в страната тече и профилирана акция против наркоразпространението. 

По думите на Коцев към този момент има трима упрекнати - две дами и един мъж, и тримата престъпно проявени. „ Колегите за малко време са съумели да влязат в дирите на разпространителите. Продължаваме да прецизираме дали се касае за форма на съучастничество или по-сериозна незаконна активност, обвързвана с проведена незаконна група ”, посочи той.

 Установените опиати с високо наличие на фентанил са 6 кг. Образувани са 6 досъдебни производства и има арестувани 8 лица в София, Варна и Добрич, добави зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР