Има предпоставки за инциденти. Знаете, че руски кораби шетат из

...
Има предпоставки за инциденти. Знаете, че руски кораби шетат из
Коментари Харесай

Тагарев предупреди за риск за нашата сигурност

„ Има предпоставки за произшествия. Знаете, че съветски кораби шетат из нашата изключителна икономическа зона. Предприемат провокативни и силови дейности по отношение на търговски кораби на други страни. Всичко това носи опасности за нашата сигурност “, сподели министърът на защитата Тодор Тагарев.

Според него сега Руската федерация не организира учения.
-->
„ Няма такова обучение на съветския флот. Това е просто мотив, посредством който Русия употребява някаква международноправна рамка и посредством „ осъществяване на обучение “ се пробва да блокира износа на украинско зърно. Това пречи и за осъществяване на нашите стопански ползи “, уточни той.

Министърът на защитата разяснява и рецензиите на секретаря на президента по сигурността:

„ Има доста хора в България, които са загрижени за сигурността на Русия. Аз мисля, че ние равно би трябвало да бъдем загрижени на първо място за нашата лична сигурност, като частично подсигуряваме това като оказваме помощ на Украйна да отбрани цивилни жители от убийства и разрушение на цивилната инфраструктура от Русия, която непрекъснато употребява дронове, балистични ракети, крилати ракети и всичко, с което разполага, с цел да нападна и да убива цивилни. Мисля, че даже минимално да помогнем на Украйна – това си коства “, разяснява министърът на защитата след въпрос на bTV.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР