Има предложение сградата в Брюксел, в която се намира Европейската

...
Има предложение сградата в Брюксел, в която се намира Европейската
Коментари Харесай

Евродепутати искат сграда „Алексей Навални“ в Брюксел

Има предложение постройката в Брюксел, в която се намира Европейската работа за външна активност (ЕСВД), да бъде наречена „ Алексей Навални “, заяви „ Политико “.

За това упорстват евродепутати в до висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел. Сред подписалите е и българският представител Александър Йорданов от ГЕРБ-СДС и Европейската национална партия (ЕНП).

След гибелта на Навални самият Борел предложи на името на съветския опозиционер да бъде наименуван Глобалният санкционен режим на Европейски Съюз за нарушение на човешките права.

Евродепутатите упорстват за наказателни ограничения против всички, виновни за гибелта на зложелател номер 1 на Владимир Путин. Сред тях са шефове на затвори, надзиратели, служители на реда, прокурори и съдии.

Членовете на Европейския парламент също по този начин оферират неотложно приемане на нов пакет от наказания против Русия. Този път той би трябвало да бъде ориентиран против гръбнака на путинския режим. В него би трябвало да бъдат включени хората от, огласен през май 2022 година Той е направен от учредения от опозиционер Фонд за битка с корупцията (ФБК). Тогава в него влизаха към 6000 души. За две години броят им се усили на 7945.

Няколко здания на европейски институции в Брюксел носят имена на политици. Така да вземем за пример в Европейския парламент има здания „ Йожеф Антал “, „ Алтиеро Спинели “, „ Пол-Анри Спаак “, „ Вили Бранд “, „ Вацлав Хавел “.

Същевременно група евродепутати изиска независимост и за някогашния грузински президент Михаил Саакашвили, който сега е в пандиза в родината си. им е адресирано до ръководителите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, на Европейския съвет Шарл Мишел и до Жозеп Борел. Негов основател е френската евродепутатка Натали Лоазо от демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ).

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР