Има постъпила жалба от родител, в която се твърди, че

...
Има постъпила жалба от родител, в която се твърди, че
Коментари Харесай

Нищят скандал с училищна директорка, шамарила ученички по време на екскурзия

Има постъпила тъжба от родител, в която се твърди, че директорката на Основно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ е набила две четвъртокласнички по време на екскурзия, оповестиха от Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Кърджали пред 24rodopi.com.

Жалбата е на бюрото на началника на просветителното ръководство Гроздан Колев. Той е разпоредил инспекция. Въпреки едномесечния период, Колев изискал отчетът да е подготвен до 31 май.

От тъжба до Окръжна прокуратура, подадена от майката на битото дете В., излиза наяве, че две 4-токласнички от Кърджали са отнесли плесници по време на екскурзия в София от… директорката на Основно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ Лиляна Янкова.

Между 11 и 13 май група от учебното заведение е била на екскурзия в столицата. Веднага след завръщането на учениците в Кърджали, едно от децата се оплаква на майка си, че тя и приятелката й Е. са били „ физически и душевен измъчвани “. В. разказала, че на 12 май, към 21.30 часа, учителката Павлина М. и директорката Лиляна Янкова са влезнали ненадейно в хотелската стая, в която били настанени, и „ почнали да крещят, да ги дърпат и бият в региона на ръцете, тялото и бедрата “.

„ В учебното заведение се приказва за случая. Наложило се директорката и ръководителката на групата да успокояват учениците, които били шумни в оня миг. Директорката не крие, че е била в стаята на девойките “, удостовери учител от школото.

„ След случилото се, детето ми е в стрес. Бълнува вечер, опасява се да върви на учебно заведение и има потребност от психолог “, написа още в жалбата до Окръжна прокуратура, Областния шеф, Регионално ръководство на обучение, „ Социално подкрепяне “, отдел „ Закрила на детето “ и други Сигналът е подаден и до предаването „ Господари на ефира “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР