Има порочна практика по отношение на промяна на изборните правила.

...
Има порочна практика по отношение на промяна на изборните правила.
Коментари Харесай

Филип Попов: 12 промени преди изборите?! Това е порочна практика

" Има порочна процедура във връзка с смяна на изборните правила. Непосредствено преди изборите са импортирани 12 промени. Правилата са нужни, само че би трябвало да има доверие в изборния развой.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов в предаването „ Референдум “ по Българска национална телевизия, представен от novini.bg.

Той счита, че се основава законодателен безпорядък.

" Натоварва се ЦИК с несвойствени действия ", съобщи той.

Относно концепцията за видеонаблюдението по време на броенето на бюлетините от Българска социалистическа партия показват, че са били съгласни с тази концепция и преди четири години. От показана в ефира разпечатка от пленарната зала, обаче излиза наяве, че Българска социалистическа партия са дали своят вот срещу това предложение.

Текстът, който касае видеонаблюдението тогава касаеше целият избирателен развой. Сега предлагаме видеонаблюдение единствено при броенето на бюлетините, посочи депутатът от „ Българска социалистическа партия за България " Явор Божанков.

Той сподели, че упорстват за актуализиране на изборните описи.

„ Машинният избор ще има резултатност, когато се вкара 100% машинно гласоподаване. Това ще минимализира и грешените бюлетини. Тогава ще има транспарантен избирателен развой, тъй като няма по какъв начин да се манипулира “, съобщи Филип Попов.

" Надяваме се на висока изборна интензивност. Нуждаем се от законно държавно управление. Ако нямаме висока изборна интензивност, ще изпаднем в дълбока политическа рецесия ", предвижда Божанков.

" Кампанията няма да е обичайната. Ние от Българска социалистическа партия ще използваме всички законови способи, с цел да стигнат посланията ни до хората. Ние сме единствената партия, която има ясна предизборна платформа. Всички точки от нея са изстрадани и изговорени с гласоподавателите в страната. Тя е основана на „ Визия за България “, заключи Попов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР