Има почти непреодолим устрем към правителство - и то реформаторски,

...
Има почти непреодолим устрем към правителство - и то реформаторски,
Коментари Харесай

Евгений Дайнов: Трябва да се счупи модела Борисов

" Има съвсем неизпълним порив към държавно управление - и то новаторски, което да счупи модела " Борисов ". Той идва както от страна на народа, по този начин и от страна на участниците в договарянията. Не виждам кое би попречило да се сформира кабинет, като се има поради, че три от участващите партии, участваха и в несполучливия опит да се сформира държавно управление през лятото и би трябвало да са си посвили малко претенциите и алените линии ".

Тази констатация направи пред БНР политологът проф. Евгений Дайнов и посочи, че участващите в стремежа стартират да виждат повече нещата, които ги сплотяват, в сравнение с тези, които ги разделят.

По думите му, в случай че ще е класическа обединението, която ще сформира постоянен кабинет, би трябвало да има написани представителства, на равнище изпълнителна власт, на всички участващи:

" Очаквам в съдружното държавно управление да има представители освен на спечелилите - Политическа партия, само че и на другите участници. Зависи по какъв начин ще се схванат ".

Според проф. Дайнов времето, с което политическите обединения разполагат, е за съглашение от 18 или 28 страници, като са написани главните политики, " тъй че да бият в една цел ", а по-късно да се намерят хората, които да я правят тази работа:

" Ако това държавно управление тръгне устремно, както първото служебно държавно управление, ще избегне търкания, а и в случай че реализира резултати, може да се окаже едно устойчиво държавно управление. А и най-малко на хартия могат да имат такова болшинство в Народното събрание, каквото не сме виждали от дълго време ".

Политологът предложи на Българска социалистическа партия да не праща водача си Корнелия Нинова, която е в оставка, на договарянията, тъй като " тя би могла да играе разрушителна роля ".

Той акцентира, че е належащо възобновяване на управлението на социалистическата партия:

" За 4 години там 4 пъти им падна вотът, по тази причина са толкоз тежки вътре драмите. Изцяло сбъркан курс на партията, напълно сбъркано говорене и сбъркани политики доведоха до това ".

В " Демократична България " няма вътрешни спорове и по-лесно ще се решат нещата след оставките на водачите, счита политологът и съобщи:

" Нинова би трябвало да изпадне от политиката, тъй като единствено пречи. Христо Иванов има още какво да свърши ".

Заявената поддръжка от Има Такъв Народ за държавно управление с мандата на Политическа партия проф. Дайнов разяснява с думата " към този момент " и изрече вяра това градивно държание да продължи.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР